x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Partidele parlamentare, șocate de decizia candidatului PNL. Reacții de o duritate fără precedent

Partidele parlamentare, șocate de decizia candidatului PNL. Reacții de o duritate fără precedent

de Ion Alexandru    |    13 Mar 2020   •   08:01
Partidele parlamentare, șocate de decizia candidatului PNL. Reacții de o duritate fără precedent

Procedural, președintele trebuie să convoace noi runde de consultări la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui nou candidat la funcția de prim-ministru. PSD afirmă, prin vocea liderului interimar Marcel Ciolacu, că membrii Birourilor Permanente sunt sfătuiți să rămână în București, pentru că este foarte posibil ca, în weekend, comisiile parlamentare să fie chemate să audieze noua garnitură de miniștri și, săptămâna viitoare, sau chiar luni, să fie convocat un nou Plen Reunit.

Marcel Ciolacu a declarat că demisia lui Florin Cîțu este “cel mai bun lucru pentru România”. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a avut, la rândul său, o ieșire nervoasă, declarând că “e o ruşine pentru PNL, e o ruşine pentru Iohannis că face astfel de desemnări în bătaie de joc, cu iresponsabilitate, mai ales în această perioadă de criză. Le cer să se trezească. Nu suntem bătaia de joc a lor şi nu se poate ca o ţară întreagă să fie ţinută la cheremul unor iresponsabili. Preşedintele acţionează iresponsabil, Orban, la fel. E momentul să vină cu picioarele pe pământ, mai ales că suntem confruntaţi cu această criză uriaşă, care vedeţi cât de repede se extinde, vedeţi ce măsuri excepţionale se iau în întreaga lume, care merg până la închiderea graniţelor şi noi ne jucăm de-a desemnarea prim-ministrului, care dă bir cu fugiţii în ultima clipă. Probabil trebuie să fie iar consultări, o să ne ducem iar degeaba, ca să vină cu o propunere în batjocură”.

Victor Ponta a avut o reacție și mai dură. “România este într-un război, nu cu o putere străină, ci cu un virus extrem de periculos.  În mod normal, într-o țară normală, îi împușcau și pe el, și pe ai lui. Din punctul meu de vedere, PNL-ul de astăzi este mai rău decât coronavirusul”, a declarat liderul Pro România.

“Este ceva rușinos ceea ce s-a întâmplat astăzi, este de necrezut ceea ce s-a întâmplat astăzi. Când peste România vine o molimă, când oamenii sunt disperați și stăteau cu ochii pe noi să vadă cum va fi rezolvată criza. Am văzut astăzi un nou blat ordinar”, a precizat și liderul USR, Dan Barna. 

 

×