x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umaniștiii și-au votat noua conducere și ș-au anunțat candidatul pentru prezidențiale

Umaniștiii și-au votat noua conducere și ș-au anunțat candidatul pentru prezidențiale

de Diana Scarlat    |    08 Iun 2019   •   15:28
Umaniștiii și-au votat noua conducere și ș-au anunțat candidatul pentru prezidențiale
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Candidatul PPU pentru prezidențiale este Ramona Ioana Bruynseels. Absolventă a Universității  Harvard, Școala de Guvern John F Kennedy, specializarea Management în Administrație Publică, a obținut două premii speciale, acordate de Harvard Kennedy School, pentru excelență academică și contribuție deosebită la comunitatea Harvard. Ramona Ioana Bruynseels are o experiență de peste 10 ani în piețe financiare, în domeniul bancar, CSR, învățământ universitar în România și inițiere proiecte în Africa de Vest, iar în România a devenit cunoscută, recent, după ce a devenit consilier de stat pentru mediul de afaceri în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă.

Membrii Partidului Puterii Umaniste social-liberal din întreaga ară s-au reunit astăzi, la București, la primul congres, pentru a-și alege noua conducere și pentru a vota noul statut. Votul s-a încheiat după ora 14.00, iar noua conducere a partidului este formată din: Cristian Popescu Piedone – președintele Consiliului Naţional; Ramona Ioana Bruynseels – președintele Biroului Executiv; Alfred Laurențiu Antonio Mihai – liderul Forumului Umanist și zece vicepreședinți: Iulian Constantin Cârlogea, Raoul Gordean, Daniel Iona cu, Cornel Lazăr, Alexandru Cristian Mircea Magherescu, Petru Mărginean, Vasile Negrilă, Jenel Șerban, Toader Ulise și Gheorghe Vlase.

Congresul PPU a debutat cu un apel la postarea unui selfie, din partea fiecărui membru, pe rețelele de socializare, cu eticheta #umanistii, pentru a marca prezența la eveniment a tuturor celor prezenți. În prima parte a congresului PPU s-a citit și s-a adoptat cu unanimitate de voturi Statutul formațiunii politice, bazat pe principiul imperativ: "Omul potrivit la locul potrivit". PPU social-liberal își dore te să pună omul pe primul plan, formulând, în statut, câteva principii doctrinare umaniste de bază, centrate pe încurajarea promovării pe principii meritocratice, exclusiv pe baza rezultatelor obținute, atât în cadrul partidului, cât și în instituțiile publice și în general, în societatea românească.

Printre principalele modificări aduse statutului PPU, adoptate prin votul în unanimitate al membrilor prezenți la congres, se numără transfornarea ecretariatului General al partidului în structură tehnică, în cadrul căreia se vor face promovări și se vor aplica sancțiuni în funcție de acțiunile și de rezultatele fiecăruia.

Programul politic centrat pe om

Sub sloganul "Denitate, onoare și curaj!", PPU va promova în primul rând clasa de mijloc și întreprinderile bazate pe capitalul autohton. "Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) a apărut din nevoia cetățenilor României de a se regăsi, doctrinar și organizatoric, într-o forță politică puternică de centru, adresată clasei de mijloc, românilor care în ultimii ani au suferit în tăcere și au fost umiliți. În egală măsură, PPU consideră necesară reevaluarea rolului individului în societate, precum și a relațiilor dintre acesta și instituțiile statului", spune programul politic social-liberal al Umaniștilor, după reorganizarea formațiunii politice, PPU considerând că statul este al oamenilor, nu oamenii ai statului.

PPU dorește reevaluarea omului în societate, pornind de la doctrina umanistă, centrată pe om, ca principală valoare și scop în sine. Soluția umanistilor a fost formulată succint, intr-un singur slogan: România clasei de mijloc.

 

×
Subiecte în articol: Ramona Ioana Bruynseels