x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL a rugat PNL sa-i "imprumute” un candidat pentru Primaria Baia Mare

PDL a rugat PNL sa-i "imprumute” un candidat pentru Primaria Baia Mare

de Adriana Duţulescu    |    12 Apr 2011   •   12:25
PDL a rugat PNL sa-i "imprumute” un candidat pentru Primaria Baia Mare

160870-agerpres-2823592.jpgDupă ce USL a anunţat că deputa­tul C­ă­tălin Cherecheş este candidatul alianţei la alegerile din 8 mai pentru Primăria oraşului Baia Mare şi, în plus, UDMR Maramureş a semnat ieri un protocol de susţinere a ace­lu­iaşi candidat al Opoziţiei, PDL a in­­trat într-o criză majoră, pentru că pur şi simplu nu are candidat la Pri­mărie. Preşedintele PDL Maramureş, Mircea Man (foto), se angajase personal în faţa premierului Emil Boc că va câş­ti­ga alegerile de la Baia Mare, con­vingându-l pe deputatul Cherecheş, cel mai bine cotat de sondaje, să can­di­deze din partea democrat-libera­li­lor.

Cum însă nu a reuşit acest lucru, liderul PDL Maramureş a apelat la o strategie disperată şi l-a sunat în miez de noapte pe preşedintele PNL Maramureş, Radu Ştef, rugându-l să împrumute democrat-liberalilor un candidat de pe lista liberalilor. Este vorba despre Vasile Barbul, city mana­ger al oraşului Baia Mare, unul dintre liberalii locali cotaţi cu ceva şanse de sondajele de opinie.

Contactat de Jurnalul Naţional, preşedintele PDL Maramureş, Mir­cea Man, a confirmat că l-a „cerut” pe liberalul Barbul cu „împrumut”. „Noi ne-am arătat disponibilitatea la negocieri, să punem un candidat care să provină chiar de la ei şi nu ascund că Barbul era cea mai bună variantă pentru chestia asta. Noi să ne facem că nu ştim că e de la PNL şi ei să se facă că nu e al lor”, a explicat, haluci­nant, Mircea Man. Acesta susţine în­să că liberalii au refuzat să accepte acest transfer de candidaţi şi că „PDL va merge pe drumul lui”. Drumul PDL presupune însă tot un candidat luat de la Opoziţie. Mircea Man spu­ne că mâine va fi anunţat candida­tul partidului, dar acesta „nu va fi de la PDL cu carnet de membru”. „Va fi al nostru, dar nu cu carnet. Nu mă voi duce în alegeri cu un membru cu ve­chime, vom face o derogare”, a ex­pli­cat preşedintele PDL Maramureş.

Potrivit informaţiilor noastre, candidatul PDL este unul de la PSD, în persoana lui Mircea Dolha, actual viceprimar al oraşului Baia Mare, exclus de curând din partidul lui Victor Ponta. PDL mai are o variantă disperată de a împiedica victoria USL la ale­ge­rile pentru Baia Mare, va­riantă lua­tă în calcul de conducerea de la Bu­cu­reşti. Este vorba despre anularea alegerilor şi prelungirea interimatului asigurat de UDMR până la ale­ge­rile la termen din 2012.

Deputatul Cătălin Cherecheş, membru al PNL, s-a declarat luni „onorat” că PSD şi PNL i-au acordat încrederea în proiectul său de câş­tigare a Primăriei Baia Mare şi a pro­mis că va duce o campanie electo­rală fără tentă negativă.

„Nimic din ceea ce vom demara în campania electorală nu va avea o tentă negativă, orice acţiune va fi îndreptată spre comunitate şi cu un pu­ternic caracter pozitiv. Cred că şi PNL, şi PSD, şi PC doresc să arate proiectele pozitive. Cred că va fi o pri­mă victorie a acestui modul electoral – USL – şi sunt convins că în­ce­pând cu 8 mai, devenind cel mai tânăr primar de municipiu reşedinţă de judeţ, va fi o victorie şi a mea şi a celor doi preşedinţi, şi a băimărenilor pentru viitorul nostru”, a spus Cherecheş.

La rândul său, liderul PNL, Crin Antonescu, a precizat că Cherecheş a fost desemnat şi este susţinut de USL „pornind de la constatarea că e un om ale cărui notorietate şi susţinere în electoratul băimărean sunt semnificative”.

×