x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL vrea să iniţieze o lege a Capitalei, care să fie adoptată până în vară

PDL vrea să iniţieze o lege a Capitalei, care să fie adoptată până în vară

28 Noi 2010   •   19:15

PDL intenţionează să iniţieze o lege a Capitalei, care să fie adoptată până la 1 iulie 2011 şi să prevadă ca strategia de dezvoltare să se stabilească la nivelul Primăriei generale.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că, în prezent, administrarea Bucureştiului este neunitară şi mai multe atribuţii ale primarului general au fost luate şi date primarilor de sector în timpul conflictului din 2004 între Guvernul Năstase şi primarul general de atunci Traian Băsescu.

"Acum nu putem vorbi de o strategie unitară a Bucureştiului şi trebuie ca în legea Capitalei să stabilim atibuţiile primarului general, ale Consiliului General, să reglementăm raporturile între Primăria Capitalei şi primăriile de sector", a adăugat Udrea.

Ea a mai spus că, în urma aceluiaşi conflict din 2004, în prezent sunt şapte bugete la Capitală şi unele sectoare, cum ar fi Sectorul 1, beneficiază de mai mulţi bani, deşi sunt mai puţini locuitori. Udrea a arătat că, astfel, pentru Sectorul 1 bugetul este de 11 mii miliarde de lei vechi, în timp ce pentru Sectorul 5 este de 3 mii miliarde de lei vechi.

"Susţinem un buget agregat administrat la nivelul primarului general, iar primarii de sector să fie ordonatori secundari de credite", a afirmat Udrea, adăugând că acum este foarte greu pentru primarul general să facă previziuni la colectarea de impozite şi taxe.

"Măsurile pe care le vom introduce arată că decizia, strategia de dezvoltare a Capitalei să se facă la Primăria generală, iar primăriile de sector să le pună în aplicare", a mai spus Udrea.

Elena Udrea a precizat că proiectul legii Capitalei va fi elaborat de consilierii PDL până la 15 ianuarie, apoi va fi supus dezbaterii publice, urmând ca până la sfârşitul sesiunii parlamentare de pimăvară - 1 iulie 2011- să fie adoptat.

×