x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Planul desființării SIIJ a intrat în linie dreaptă

Planul desființării SIIJ a intrat în linie dreaptă

de Ion Alexandru11    |    21 Ian 2021   •   08:26
Planul desființării SIIJ a intrat în linie dreaptă

Guvernul Cîțu a aprobat ieri un memorandum privind finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). În acest document se decide demararea procesului de desființare a SIIJ șI de readucere a Legilor Justiției la foprma lor de dinainte de reformare. Termenul pentru implementarea memorandumului este luna iunie a acestui an. 

Premierul Florin Cîțu a precizat că „este un angajament politic al acestei coaliţii şi vom face demersuri prioritare pentru a finaliza MMCV şi, bineînţeles, este vorba despre legislaţia din domeniul Justiţiei. Acest memorandum arată clar un calendar din partea Guvernului, împreună cu Parlamentul, cu coaliţia din Parlament, pentru a rezolva această problemă. 

Vicepremierul Dan Barna a precizat că „MCV-ul a devenit un fel de Fata Morgana. Prin memorandum am decis ca până la finalul lunii februarie să avem aprobarea de către Guvern a legii privind desființarea SIIJ, astfel încât să îndeplinim o solicitare de la nivel european”. “Ne dorim ca pâna la final de aprilie să fie adoptată în Guvern legislația privind repararea legilor justiției și trimiterea ei în Parlamnet și sperăm  1ntr-o procedură de urgență pentru a întruni solicitarile Comisiei Europene, ale Comisiei de la Veneția, GRECO, astfel încât ridicarea MCV să fie o realitate pentru România”, a mai adăugat Barna. 

×
Subiecte în articol: Dan Barna