x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PMP, protest în fața Ambasadei Republicii Moldova la București. Băsescu: Dodon, nici lui Putin nu-i plac vânzătorii de țară!

PMP, protest în fața Ambasadei Republicii Moldova la București. Băsescu: Dodon, nici lui Putin nu-i plac vânzătorii de țară!

04 Dec 2020   •   11:51
PMP, protest în fața Ambasadei Republicii Moldova la București. Băsescu: Dodon, nici lui Putin nu-i plac vânzătorii de țară!

PMP organizează vineri, 4 decembrie, începând cu ora 13:00, un protest în fața Ambasadei Republicii Moldova la București .

Astfel, PMP reclamă faptul că Igor Dodon, care a pierdut alegerile prezidențiale din Republica Moldova, a dat o lovitură de stat prin trecerea instituțiilor din subordinea Președinției în cea a Parlamentului.

Maia Sandu a convocat, de asemenea, un protest în centrul Chișinăului pentru duminică, 6 decembrie.

Proiectul prin care Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova este trecut din subordinea Președinției în cea a Parlamentului a fost votat de 51 de deputați din PSRM și din platforma „Pentru Moldova”.

„Dodon, nici lui Putin nu-i plac vânzătorii de țară! Sub bagheta lui Igor Dodon, pe 3 decembrie 2020, la Chișinău s-a produs o adevărată lovitură de stat parlamentară. Bătut măr în alegeri, Igor Dodon a decis să-și perpetueze puterea prin majoritatea parlamentare PSRM – Partidul Shor – grupul Pentru Moldova. Fără a le pune în dezbatere, majoritatea parlamentară a adoptat o serie de legi care generează pe de o parte, dezmembrarea statului unitar, iar pe de altă parte asigură re-rusificarea țării.

1.Găgăuziei a primit drept de veto asupra legilor care o afectează sau o influenţează;

2.Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a trecut din subordinea preşedintelui în subordinea parlamentului;

3.Anularea legii anti-propaganda care interzicea preluarea posturilor de ştiri de limbă rusă;

4.Revenirea la limba rusă ca limbă de comunicare interetnică şi reactualizarea legii limbilor din perioada sovietică;

5.Urmează schimbări în toate instituţiile statului aflate sau care intră prin noile legi sub control parlamentar: - Consiliul Audiovizualului; - Banca Naţională a Moldovei; - Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor; - Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare; - Autoritatea Naţională de Integritate; - Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energie; - Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiilor; - Consiliul Concurenţei; - Serviciul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor”, a scris Băsescu pe Facebook.

 

×