x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL anunţă că va contesta joi la CCR modificările la Codurile penale

PNL anunţă că va contesta joi la CCR modificările la Codurile penale

24 Apr 2019   •   14:02
PNL anunţă că va contesta joi la CCR modificările la Codurile penale

Partidul Naţional Liberal va contesta joi la Curtea Constituţională proiectele de modificare a Codurilor penale, adoptate de Camera Deputaţilor. 

"Vom contesta la CCR acest vot dat astăzi, vom contesta ambele proiecte, atât Codul penal, cât şi Codul de procedură penală. Sperăm ca deciziile CCR să fie favorabile românilor cinstiţi şi Constituţia într-adevăr să fie respectată prin actele normative votate în Parlamentul României. Dacă decizia CCR va fi în favoarea infractorilor şi planează acest pericol uriaş asupra democraţiei din România, în luna iunie controlul instituţiilor vitale ale statului şi salvarea infractorilor se va fi desăvârşit, de aceea este foarte important ca în 26 mai să se voteze şi la alegerile pentru PE, dar mai ales la referendumul care să le arate celor care astăzi au confiscat majoritatea în Parlamentul României că nu mai au susţinere. (...) Am încredere că în luna iunie, prin moţiunea de cenzură pe care o vom depune în Parlamentul României, majoritatea parlamentară va fi alta, se va configura Parlamentul României, şi Guvernul coordonat direct de Liviu Dragnea va pleca acasă", a declarat miercuri liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan. 

Ea a susţinut că prin aceste modificări adoptate sunt favorizaţi direct infractorii. 

"Pot să iau articol cu articol din ceea ce s-a votat astăzi ca să vedeţi că prin votul de astăzi dat în Parlament de PSD, ALDE, UDMR - într-un număr foarte mare, opt deputaţi ai minorităţilor naţionale şi trei neafiliaţi -, dosarele de corupţie ale unor înalţi demnitari vor fi închise, de asemenea, sunt scăpaţi de pedepse infractori de rang înalt, dar şi infractori deosebit de periculoşi. Printr-o modificare la Codul penal au fost exceptate de la infracţiunea de favorizare a infractorului emiterea, aprobarea sau adoptarea de acte normative. Prin acest text de lege s-au asigurat că în Parlament, Guvern şi în administraţiile locale pot să dea acte normative care să favorizeze infractorul. Astăzi, le-au creat cadrul general pentru favorizarea infractorilor prin lege şi punctual infractor cu infractor din România astăzi va sărbători Paştele într-un mod fericit. Au venit în Parlament să voteze ca Liviu Dragnea să aibă un Paşte fericit. Pentru PNL este o zi neagră, pentru fiecare român este o zi care va rămâne în istoria loviturilor la temelia democraţiei noastre şi a fibrei noastre de oameni cinstiţi", a spus Turcan. 

Liderul deputaţilor PNL l-a acuzat pe Liviu Dragnea că a coordonat votul din Parlament. 

"Acesta este un comportament tipic infracţional, în care un dublu condamnat presează, şantajează, ameninţă direct alţi oameni pentru a vota în favoarea infracţiunilor pe care el le-a săvârşit", a susţinut ea. 

Deputatul PNL Ioan Cupşa a precizat că cele două sesizări la CCR vor fi depuse joi. 

"Mâine vor fi depuse cele două sesizări de neconstituţionalitate. Sperăm că vom avea din nou succes", a spus Cupşa. 

Deputatul Gabriel Andronache a completat că aceste proiecte ar fi trebuit anunţate ca fiind depuse la Secretariatul General la următoarea şedinţă de plen şi nu la finalul celei de miercuri. "Din păcate, Regulamentul este opţional pentru colegii de la Putere, îl aplică atunci când le convine, dar când nu le convine îşi stabilesc propriile reguli", a afirmat Andronache. 

Potrivit lui Ioan Cupşa, Puterea a procedat în acest fel pentru a nu asigura timpul necesar pregătirii sesizării la CCR. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan