x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Băsescu e o legumă politică

Ponta: Băsescu e o legumă politică

18 Apr 2011   •   13:01
Ponta: Băsescu e o legumă politică

Întrebat cum comentează declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la Vasile Blaga, Ponta a spus că "domnul Băsescu este din ce în ce mai mult o legumă politică". "Nu mai are idei proprii, doamna Udrea şi grupul mafiot din jurul ei îi pun vorbe în gură. Este tipic pentru un regim autoritar pe final de regim. Dacă aţi văzut în istorie, astfel de şefi autoritari devin, spre sfârşit, o legumă şi apare întotdeauna în jurul lor o femeie puternică sau un grup. Dacă aţi văzut, domnul Băsescu habar nu avea ce vrea doamna Udrea să facă în Capitală, era total incoerent", a declarat Ponta.

"Va termina la fel de urât şi de lamentabil cum au sfârşit şi alţi dictatori. Este un blestem pentru România, şi cu Carol al II-lea, şi cu Nicolae Ceauşescu s-a întâmplat că la finalul carierei politice au arătat la fel, cu doamne care le spuneau ce să facă şi grupuri în jurul lor", a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la Covasna, că "PDL nu poate fi condus prin căprărie" şi că formaţiunea nu are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte.

Traian Băsescu a apreciat drept "incorectă" abordarea lui Vasile Blaga, potrivit căreia premierul nu poate fi şi preşedinte al PDL, arătând că acesta nu a avut aceeaşi viziune asupra "funcţiilor duble" pe vremea când făcea parte din Guvern, în calitate de ministru de Interne şi secretar general al PDL.

Şeful statului a conchis că "PDL nu poate fi condus prin căprărie, nu are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte" şi a respins ideea că ar fi câştigat alegerile pentru Cotroceni datorită faptului că Vasile Blaga i-a condus campania electorală. "Mie niciodată nu mi-a condus nimeni campaniile. Punct. Cine crede că mi-a condus vreo campanie să demonstreze că poate să câştige cu un alt candidat", a spus şeful statului.

×
Subiecte în articol: basescu udrea ponta