x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Blejnar mi-a transmis "să mă potolesc", că are documente despre mine

Ponta: Blejnar mi-a transmis "să mă potolesc", că are documente despre mine

25 Feb 2011   •   09:29
Ponta: Blejnar mi-a transmis "să mă potolesc", că are documente despre mine

Victor Ponta vorbeşte pe blog despre "un mesaj prietenesc" transmis prin cunoştinţe comune de către şeful ANAF. "Să fie atent ce spune la TV", i-ar fi transmis Blejnar, care ar fi ţinut să-i precizeze liderului social-democrat că are "nişte documente" care îl vizează şi că ar putea sa le dea în presă dacă nu se potoleşte.

"Ieri, o cunoştinţă a ţinut să ajungă la mine să-mi transmită prieteneşte un mesaj de la marele şi puternicul Domn Sorin Blejnar: Să fiu mai atent ce spun pe la TV că are el nişte documente despre mine şi că s-ar putea să le dea pe la presă dacă nu mă potolesc! Să zic ce vreau de Udrea, nu-i pasă, dar nu de el! Nu am fost foarte uimit (Răzvan Dumitrescu dar şi alţi prieteni m-au avertizat că şantajul şi banii sunt armele cel mai des folosite de Blejnar); am raspuns cu îndemnul să le dea cât mai repede la cine vrea el documentele şi cu promisiunea că nu va trece o zi fără să pomenesc de el ca fiind cheia acestui uriaş scandal de corupţie! Aşa am fost eu învăţat, când eram procuror, la Direcţia Naţionala Antimafia de la Roma, să-i tratez pe cei care mă şantajează! Şi uite aşa fac pe surdul şi la ameninţările Domnului Blejnar! În concluzie, nu tac şi nu mă întorc din drum orice îmi fac; o s-o ţin aşa cât timp ei o să facă pe surzii când le spunem toţi că au furat şi au distrus ţara prea mult!", scrie Ponta.

În 14 februarie, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că şeful ANAF, Sorin Blejnar, este cel care conduce "sindicatul crimei organizate" referindu-se la corupţia din vămile româneşti. "Spune justiţiei să se oprească a şi indicat că se ajunge la şefii de sindicat. Spune că se ajunge la sindicat, cred că are dreptate, sindicatul crimei organizate e condus de domnul Blejnar. Dacă se ajunge la şeful sindicatului mitei, la Blejnar, e foarte bine. Preşedintele ţării ne spune iarăşi în ziare cine e corupt şi cine nu, de unde ştie? Stă în fiecare weekend şi citeşte dosarele penale ?!", declara Victor Ponta, referindu-se la o declaraţie a preşedintelui Băsescu potrivit căruia Regina ar trebui căutată printe sindicalişti.

În opinia lui Victor Ponta, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, este "Regina" de pe tabla de şah a scandalului vămilor şi că preşedintele Traian Băsescu este "Regele".

"Udrea este cea care îi protejează pe Falcă, Igaş şi Blejnar şi i-a promovat în această perioadă. (...) În momentul ăsta, 'Regina' este cea care îi protejează pe domnul Bejnar, pe domnul Falcă, deci doamna Udrea", a spus Victor Ponta. "Din moment ce Traian Băsescu, preşedintele ţării, intervine la ministrul de Finanţe ca să nu fie schimbat şeful ANAF, aţi mai auzit de aşa ceva într-o ţară normală?", a mai spus liderul PSD.

În replică, Sorin Blejnar a spus: "Nu ştiu cine este Regina, întrebaţi-l pe domnul Ponta, poate că este Elodia. Dacă tot am ucis-o pe Elodia, poate o găseşte domnul Ponta şi ne spune unde este şi cine e Regina...".

×
Subiecte în articol: Victor Ponta sorin blejnar