x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Guvernul nu va ţine cont de nicio părere a lui Băsescu pe probleme de buget, economice

Ponta: Guvernul nu va ţine cont de nicio părere a lui Băsescu pe probleme de buget, economice

de Mediafax    |    15 Sep 2012   •   05:38
Ponta: Guvernul nu va ţine cont de nicio părere a lui Băsescu pe probleme de buget, economice

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, vineri seara, la Murighiol, ca presedintele Traian Basescu "nu doar ca nu a colaborat, ci a sabotat continuu Guvernul", iar afirmatiile sale sunt din categoria "demagogiei de Dambovita", informeaza Mediafax.

"Cred ca isi face autocritica", a comentat Victor Ponta afirmatiile lui Traian Basescu, de la Bruxelles, potrivit carora Romania nu poate functiona cu presedinte independent de Guvern si Guvern independent de presedinte.

Ponta a continuat, acuzandu-l pe presedintele Traian Basescu de sabotarea Guvernului.

"E foarte bine ca presedintele a fost la Bruxelles, o sa merg si eu luni. E foarte bine sa vorbeasca despre Mecanismul de Cooperare si Verificare, pentru ca (..) are atributii in domeniul justitiei, dar nu are atributii si nu are dreptul la nicio parere - iar Guvernul nu va tine cont de nicio parere a domnului presedinte Basescu - pe zonele ce tin de Guvern, de buget, de relatii economice, fiscale si mai ales de noul buget 2014-2020", a afirmat Victor Ponta.

Potrivit lui Ponta, afirmatiile lui Traian Basescu sunt din categoria "demagogiei de Dambovita" si de "alba-neagra".

"Eu sper sa nu le mai foloseasca (aceste declaratii, nr)", a mai adaugat Ponta.

Premierul a tinut sa precizeze ca va merge la Bruxelles sa vorbeasca despre Guvern, nu despre "problemele presedintelui".

"Sa faca bine, domnul presedinte, sa vorbeasca despre atributiile sale, nu despre Guvern, ca sa nu mai avem probleme de coabitare, ca sa zic asa", a mai spus Ponta.

×