x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Primarii PSD care au trădat vor fi excluşi din partid

Ponta: Primarii PSD care au trădat vor fi excluşi din partid

de Mediafax    |    22 Aug 2011   •   11:11
Ponta: Primarii PSD care au trădat vor fi excluşi din partid

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca unii primari PSD si PNL din colegiile in care au avut loc, duminica, alegeri partiale au cedat "cantecelor de sirena" ale PDL, cei social-democrati urmand sa fie exclusi din partid.

Ponta a afirmat ca la alegerile partiale pentru Camera Deputatilor din Colegiul 6 Neamt si Colegiul 2 Maramures unii primari PSD si PNL "au raspuns la cantecele de sirena ale domnului Pinalti (Gheorghe Stefan - n.r.) in Neamt si ale doameni Udrea si domnului Oprea in Maramures".

Intrebat daca primarii PSD care au facut campanie in favoarea candidatului PDL vor fi exclusi din partid, liderul social-democrat a raspuns: "Din partea mea, da. E clar ca la PSD cei care au tradat vor fi sanctionati. Nu poti sa fii si cu slanina in pod si cu tigaia unsa, este important sa stim pe cine ne bazam".

Intrebat despre atitudinea din campanie a primarului din Baia Mare, Catalin Chereches, sprijinit de USL, presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca au existat "unele declaratii conjuncturale divergente" ale acestuia, insa a precizat ca implicarea lui Chereches in campania de la Maramures va fi discutata ulterior.

"Cu riscul de a pierde iar la alegeri, nu vom folosi metodele PDL"

Ponta a afirmat ca a vazut unele comentarii in presa legate de modul in care PSD si PNL au reactionat la "metodele ilegale" de care liderii USL au acuzat PDL in campania electorala pentru alegerile partiale din Neamt si Maramures.

"Unii au spus ca am pierdut pentru ca nu am furat si noi voturi, ca Pinalti (Gheorghe Stefan - n.r.). Anunt de pe acum ca nici nu o vom face, cu riscul ca vom pierde iar la alegeri. Nu cred ca solutia sa il bati pe Pinalti este sa furi mai mult decat el, sa cumperi mai multe voturi decat el. Nu castigi alegerile contra PDL daca folosesti metodele PDL. Nu o vom face, indiferent de costuri, pentru ca trebuie sa castigam cinstit", a declarat liderul PSD.

×