x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PPU (social-liberal) a dat în judecată Guvernul României, pentru încălcarea libertății religioase. Apel la unitate făcut de Daniel Ionașcu:  Oricine atentează la dreptul nostru, la credința noastră, la Dumnezeul nostru, nu face decât să ne dezbine

PPU (social-liberal) a dat în judecată Guvernul României, pentru încălcarea libertății religioase. Apel la unitate făcut de Daniel Ionașcu:  Oricine atentează la dreptul nostru, la credința noastră, la Dumnezeul nostru, nu face decât să ne dezbine

13 Oct 2020   •   13:40
PPU (social-liberal) a dat în judecată Guvernul României, pentru încălcarea libertății religioase. Apel la unitate făcut de Daniel Ionașcu:  Oricine atentează la dreptul nostru, la credința noastră, la Dumnezeul nostru, nu face decât să ne dezbine

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), prin președintele executiv Daniel Ionașcu, a dat în judecată Guvernul Orban și solicită instanței suspendarea hotărârilor și constatarea nulității actelor prin care a fost interzisă participarea credincioșilor la evenimentele religioase.

Potrivit unui comunicat de presă, PPU (social-liberal) consideră că respectivele hotărâri sunt nelegale, fiind emise cu încălcarea dispozițiilor legale imperative, a drepturilor și libertăților fundamentale garantate atât constituțional, cât și prin Tratatele la care România este parte.

PPU (social-liberal) apreciază că cele două hotărâri încalcă grav dispozițiile legale privind organizarea Bisericii Ortodoxe, dar și drepturile la libertate individuală și libertate a conștiinței. De asemenea, interzicerea participării la evenimente religioase este una vădit discriminatorie, în acest fel aducându-se o gravă atingere libertății religioase.

Într-o intervenție la Antena 3, avocatul Daniel Ionașcu a făcut un apel la unitate între români, pe care i-a îndemnat să își apere credința și pe Dumnezeu.

„Frați români, măcar acum să fim uniți, pentru că acest guvern ne smulge până și Dumnezeul din suflet și din piept (...) Dragi români, a venit momentul să ne unim, țara aceasta este a noastră și trebuie să înțelegem că fiecare la noi în țară noi suntem stâpâni și suverani. Oricine atentează la dreptul nostru, la credința noastră, la Dumnezeul nostru, nu face decât să ne dezbine”, a declarat Daniel Ionașcu.

Textul integral al cererii de chemare în judecată poate fi citit pe site-ul PPU (social-liberal).

 

×