x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PPULS și-a lansat candidații pentru alegerile locale din județul Timiș

PPULS și-a lansat candidații pentru alegerile locale din județul Timiș

de Ion Alexandru    |    09 Mar 2020   •   10:50
PPULS și-a lansat candidații pentru alegerile locale din județul Timiș

Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) și-a lansat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Timișoara, o parte dintre candidații pentru alegerile locale în județul Timiș. Propunerea PPUSL pentru Primăria Muncipiului Timișoara este Raoul Gordean, un tânăr cadru universitar, care își dorește o administrație locală dominată de coeziune și spirit de echipă, în contradicție cu situația din ultimii opt ani, când au existat numeroase tensiuni între cetățeni și administrația locală timișoreană.


„Sunt aici, cu familia mea. Cu profesori, cu studenți. La prezidiu, mentori. Sunt în familie și nu suntem singuri. Sunt în familia Umanistă din 2012. Avem nevoie de o abordare pe termen lung. Avem nevoie de un ideal. Timișoara a fost aici înaintea noastră, este acum aici, cu noi, va fi și după ce noi nu vom mai fi. De la prima până la ultima suflare, trebuie să luptăm să fim mai buni. Cum ar fi Timișoara mai funcțională, mai curată, mai verde, mai accesibilă, mai prietenoasă, mai dezvoltată? Dacă avem idealul spre care să lucrăm, poate nu vom ajunge acolo, dar trebuie să dăm totul pentru a ne fi tuturor cât mai bine”, a afirmat Raoul Gordean, la lansarea candidaturii sale.
Programul candidatului umanist pentru administrația locală se bazează pe mai mulți piloni, cum ar fi o echipă dedicată cauzei și promovarea modelelor demne de urmat, a valorilor care niciodată nu trebuie lăsate în umbră. La evenimentul de la Timișoara au participat, printre alții, președintele executiv al PPU (Social-Liberal), Daniel Ionașcu, europarlamentarul Maria Grapini, Ingrid Iordache, noul lidel al Umaniștilor din județul Arad, Gheorghe Tănase, fondatorul organizației arădene a PPU (Social-Liberal), precum și Petru Mărginean, unul dintre cei mai vechi Umaniști și vicepreședinte al PPU (Social-Liberal).  

 

Revoltă împotriva modului cum se face politică

Reamintim că, săptămâna trecută, Ingrid Iordache, o tânără curajoasă în vârstă de 25 de ani, împreună cu sute de tineri din Arad au decis să se alăture Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal) și, astfel, să consolideze filiala arădeană a Umaniștilor. Puși în fața unei alegeri, aceștia au hotărât să nu se resemneze, ci să se revolte în fața modului în care a fost făcută politica până acum. „În fața nedreptății, te resemnezi sau te revolți. Eu nu mă resemnez! Am decis să mă alătur proiectului PPU (Social-Liberal), pentru a încerca să schimbăm de la rădăcină vechiul sistem. Aradul are o nevoie de o schimbare fundamentală a liderilor locali, așa cum e nevoie de o schimbare a acestora și la nivel național”, a transmis Ingrid Iordache, unul dintre noii membri ai familiei umaniste. Ingrid Iordache este fostul lider al TSD (Tineretul Social-Democrat) și una dintre marile speranțe ale politicii locale. Alături de ea au venit și mulți dintre colegii săi social-democrați.
Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment care a avut loc la Arad, în prezența lui Daniel Ionașcu, președintelui executiv al PPUSL, care a salutat inițiativa tinerilor arădeni și care a transmis că acesta este un semnal că Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) este o veritabilă și viabilă alternativă. De altfel, în perioada următoare este programat ca filiala din Arad a Umaniștilor să organizeze alegerile pentru structurile de conducere și să anunțe candidatul care va intra în cursa pentru Primăria Municipiului Arad.

×