x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PPUSL a înființat “Gruparea Umanistă” în Parlamentul României

PPUSL a înființat “Gruparea Umanistă” în Parlamentul României

de Ion Alexandru    |    25 Iun 2020   •   08:38
PPUSL a înființat “Gruparea Umanistă” în Parlamentul României

Deputatul umanist Alexandru Băișanu a făcut, ieri, un anunț important, în plenul Camerei Deputaților. Acesta a precizat că Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) a constituit “Gruparea Umanistă”, care va activa în cadrul grupului parlamentar al PSD. Însă parlamentarii PPUSL vor acționa independent de celelalte grupuri politice sau coaliții parlamentare. Odată cu constituirea acestei entități, au fost anunțate și primele proiecte ale umaniștilor care urmează să fie introduse în dezbaterea Legislativului.

 

„În urma depunerii de cereri, deputații PPUSL Alexandru Băișanu, Grațiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Eugen Durbacă și Dorel Căprar au înființat gruparea umanistă în cadrul grupului PSD”, a declarat Alexandru Băișanu. Printr-un comunicat de presă, formațiunea condusă de avocatul Daniel Ionașcu precizează că, în acest moment, consolidarea prezenței Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal) în Parlamentul României a determinat constituirea unei Grupări Umaniste în Legislativ.

“Înființarea acesteia a fost anunțată oficial astăzi, în plenul Camerei Deputaților, de către deputatul Alexandru Băișanu. Gruparea Umanistă este formată din senatorul Teodor Meleșcanu și deputații Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu, Dorel Căprar, Andrei Gerea și Eugen Durbacă. Parlamentarii umaniști vor acționa independent de celelalte grupuri și coaliții din Legislativ, susținând și promovând inițiativele legislative care servesc interesele legitime ale națiunii române. Acesta este primul și cel mai important principiu care ghidează activitatea umaniștilor în Parlament.

 

Primele proiecte depuse 

Imediat după constituire, Gruparea Umanistă va promova un pachet legislativ umanist care conține trei inițiative esențiale pentru echilibrul și prosperitatea societății românești.

Prima inițiativă este un proiect care va stimula societățile comerciale să angajeze pensionari, care, la rândul lor, doresc să își continue activitatea în domeniile în care au acumulat experiență. Proiectul aparține deputatului Grațiela Gavrilescu.

O a doua inițiativă se referă la proiectul destinat tinerilor familiști care vor să își achiziționeze o casă, care va identifica explicit sursele de finanțare. Nu în ultimul rând, va fi introdus în dezbaterea Parlamentului proiectul privind dialogul social, elaborat de Dragoș Frumosu, lider experimentat al mișcării sindicale din România.


Încă o demisie din ALDE

Deputatul Eusebiu Pistru, ales în Parlament pe listele PNL şi membru ALDE în ultimii ani, şi-a anunţat, tot ieri, înscrierea în PSD Arad, unde va deţine funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, dar va fi şi candidat pentru un nou mandat în Parlament. Eusebiu Pistru şi-a anunţat adeziunea la PSD în cadrul unei conferinţe de presă organizate de PSD Arad, la care au mai fost prezenţi senatorul Mihai Fifor, preşedintele organizaţiei judeţene, şi deputatul Florin Tripa.

 

 

 

×