x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PPUSL: „Asigurăm toți pensionarii că îi vom consilia pentru a-și apăra drepturile, pe orice cale!”

PPUSL: „Asigurăm toți pensionarii că îi vom consilia pentru a-și apăra drepturile, pe orice cale!”

de Ion Alexandru    |    24 Aug 2020   •   11:30
PPUSL: „Asigurăm toți pensionarii că îi vom consilia pentru a-și apăra drepturile, pe orice cale!”

Doina Pârcălabu, liderul Departamentului pentru Muncă și Protecție Socială al Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal), le transmite că pensionarilor că umaniștii, prin specialiștii săi, îi sprijină pentru ca drepturile lor să fie respectate și îi vor consilia pe aceștia pentru a-și apăra aceste drepturi.
Mesajul vine în urma unui apel făcut de un pensionar din România, care a concluzionat că eforturile pentru redresarea economiei, în acest context dificil, vor fi suportate doar de câteva categorii sociale, așa cum sunt profesorii și pensionarii, care nu vor beneficia de drepturile prevăzute prin lege legate de creșterile salariale și de pensii. „Pensionarii noștri sunt mai inteligenți decât guvernanții noștri! Oricât încearcă actualul guvern să «mestece» la nesfârșit că «respectă legea» și că «mai mult de atât nu se pot majora pensiile și alocațiile», iată că domnul Constantin RADU a identificat ceea ce actualii guvernanți se fac că nu văd, faptul că povara creată de pandemie s-a transferat pe seama pensionarilor, a profesorilor și copiilor”, a precizat Doina Pârcălabu.
Concret, acesta arată că actuala rectificare bugetară, prin care s-a repartizat la fondul de rezervă aflat la dispoziția prim-ministrului o sumă peste 2 miliarde de lei, demonstrează dublul limbaj al celor aflați la gestionarea resurselor financiare ale României: lipsa de bani atunci când vorbim de copii și pensionary, pe de o parte, și alocarea discreționară, exorbitant de mare la fondul de rezervă.
„Încă de la preluarea guvernării au acuzat vechea putere de legiferare în mod populist, iar pandemia a constituit alibiul perfect pentru a se deroba de respectarea legilor votate în Parlament! Reaua intenție e demonstrată de canalizarea eforturilor pentru a găsi explicații care să justifice încălcarea legilor și nu pe identificarea soluțiilor de a crește încasările, de a stimula economia astfel încât veniturile românilor să crească”, a conchis umanista.

 

×