x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Predoiu, somat de viitorii parteneri de guvernare să demisioneze

Predoiu, somat de viitorii parteneri de guvernare să demisioneze

de Ion Alexandru    |    19 Noi 2020   •   08:46
Predoiu, somat de viitorii parteneri de guvernare să demisioneze

Tensiuni maxime între PNL și USR, cu trei săptămâni înaintea alegerilor parlamentare. USR Prahova cere demisia ministrului Justiției Cătălin Predoiu, care deschide lista Camerei Deputaților din partea PNL Prahova,  acuzându-l că este coleg de listă cu Mircea Roșca, trimis în judecată de DNA, în 2015, pentru trafic de influență. Prima instanță a pronunțat, în 2018, o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, însă, anul trecut, ÎCCJ a decis ca procesul să fie rejudecat. „Integritatea unui ministru al Justiției trebuie să fie dincolo de orice îndoială”, arată useriștii. 

Mai mult, aceștia invocă și faptul că Predoiu ar fi compromis, fiind asociat cu „persoane cu vocație penală” sau cu politicieni care au sprijinit „asaltul PSD-ALDE împotriva luptei anticorupției, independenței Justiției și statului de drept”. Concret, Predoiu este asociat în firma Qiize.com SRL cu Cătălin Beciu, fost vicepreședinte ALDE, actual candidat pentru Senat din partea Pro România.

Vicepreședintele PNL, eurodeputatul Gheorghe Falcă, a reacționat, ieri, la atacurile venite din partea USR.

„Nu-mi plac atacurile celor de la USR, mai ales că orice analiză corectă a viitorului arată un parteneriat cu cei de la USR și mai mult de atât, o să trebuiască să lucrăm în acest parteneriat cu oameni, cu idei, cu valori, dar eu cred că votul din 6 decembrie ne va obliga să fim împreună, trebuie să gândim să lucrăm împreună, trebuie să facem proceduri de a lucra corect împreună”, a precizat acesta.

×
Subiecte în articol: catalin predoiu