x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul, după ce agenţia de rating Fitch a avertizat România: Reforma merge mai departe

Premierul, după ce agenţia de rating Fitch a avertizat România: Reforma merge mai departe

08 Sep 2021   •   11:29
Premierul, după ce agenţia de rating Fitch a avertizat România: Reforma merge mai departe
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu spune, după ce agenţia de rating Fitch a avertizat România, că reforma merge mai departe, veniturile la buget sunt mai mari, iar deficitul bugetar poate fi redus.

„Le voi explica că programul de reformă merge mai departe, vom arăta că avem venituri mai mari la buget, deficitul bugetar poate fi redus. Ne ținem de calendar”, a replicat Cîțu, întrebat despre avertismentul agenţiei de rating Fitch.

Agenţia de rating Fitch a avertizat marţi seară că o cădere a coaliţiei de guvernare ar afecta finanţele publice ale României şi ar pune în pericol programul PNRR.

Fitch a amintit că ţinerea sub control a finanţelor publice şi a deficitului bugetar reprezintă o condiţie esenţială în menţinerea ratingului României.

Agenţia de rating a trecut în revistă criza, aducând în discuţie anumite scenarii.

Două încercări eşuate de a forma un guvern ar declanşa alegeri anticipate, ceea ce ar readuce PSD la putere.

Un guvern minoritar PNL nu ar avea suficientă putere pentru a promova reforme sensibile în domeniile sănătăţii, justiţiei, pensiilor şi salariilor.

Criza politică de la Bucureşti ar putea întârzia aprobarea de către Comisia Europeană a PNRR, programul de 29 de miliarde de euro prin care guvernul speră să finanţeze mai multe sectoare economice.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu