x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Președintele CJ Timiș acuză dubla măsură: Timișoara în carantină, București - nu

Președintele CJ Timiș acuză dubla măsură: Timișoara în carantină, București - nu

24 Mar 2021   •   10:17
Președintele CJ Timiș acuză dubla măsură: Timișoara în carantină, București - nu

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, acuză dubla măsură în privința carantinei impuse în Timișoara, în vreme ce Bucureștiul scapă de aceste măsuri: „Mă bucur (...) însă sunt foarte supărat pentru judecata cu dublă măsură”, spune Nica.

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, spune că i-a fost trimis răspunsul prefectului Capitalei la întrebarea de ce nu intră Bucureștiul în carantină.

„L-am citit și pe de-o parte mă bucur, pe alta sunt foarte furios. Mă bucur pentru că invocă argumentele folosite de mine în cazul Timișoarei însă sunt foarte supărat pentru judecata cu dublă măsură”, scrie Nica pe Facebook.

Acesta menționează că a atras atenția de nenumărate ori asupra înțelegerii impactului social și economic al carantinei.

„Am semnalat și am dovedit cu cifre cum este distrusă economia locală. Oare operatorii economici, părinții, copiii, profesorii din Timișoara si cei din zona periurbană merită atenția și considerația Bucureștiului? Vom afla astăzi (miercuri – n.r.), la expirarea prelungirii carantinei”, a mai spus Nica.

Acesta publică și declarația prefectului Capitalei, care arată de ce Bucureștiul nu intră în carantină: „De ce nu se impune carantina în Bucureşti, în condiţiile în care această măsură a fost aplicată în cazul altor oraşe cu rată de infectare similară? Situaţiile sunt diferite. Bucureştiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia naţională, mare parte din populaţie, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente".

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică seara, că la nivel central s-a decis prelungirea carantinei pentru 72 de ore, din cauza ratei de infectare ridicate și a atingerii capacității maxime la ATI, iar președintele CJ Timiș a spus de atunci că „este o bătaie de joc, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană”.

Sursa: Mediafax

×