x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Klaus Iohannis s-a deplasat la Palatul Cotroceni pe bicicletă

Preşedintele Klaus Iohannis s-a deplasat la Palatul Cotroceni pe bicicletă

23 Apr 2021   •   09:20
Preşedintele Klaus Iohannis s-a deplasat la Palatul Cotroceni pe bicicletă
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Klaus Iohannis s-a deplasat la Palatul Cotroceni pe bicicletă, alăturându-se astfel campaniei "Vinerea Verde".

"Am venit astăzi cu bicicletă la birou fiindcă vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, o campanie care a început acum câteva săptămâni și pe care o găsesc foarte bună. Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto în orașele noastre și îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Este sănătos și decongestioneaza traficul. Mersul pe bicicletă e o alternativă excelență, mersul pe bicicletă e foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și în realitate ajungi aproape la fel de repede la serviciu că și cu mașină personală. Puțină ploaie nu a dăunat nimănui. Chiar și pe o asemenea vreme se poate merge perfect cu bicicletă.

O alternativă care trebuie luată în seama este și transportul public în comun.

Încercați să lăsați mașînă personală acasă, veniți pe jos cu bicicletă sau transportul public, merită. Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreagă mișcare în oraș va fi mai relaxată", a spus șeful statului.

Ministerul Mediului a lansat în luna martie o campanie cu motto "STOP! Azi maşina stă pe loc!", care încurajează transportul alternativ de către angajaţii din instituţiile publice pentru reducerea poluării şi a emisiilor de carbon.

"Vinerea Verde" are drept scop ca cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe, pentru o zi, la autoturism, până la sfârșitul anului.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis Vinerea Verde