x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anunț OFICIAL. Centrul European de Securitate Cibernetică, prima agenție europeană care va avea sediul în România

Anunț OFICIAL. Centrul European de Securitate Cibernetică, prima agenție europeană care va avea sediul în România

10 Dec 2020   •   09:25
Anunț OFICIAL. Centrul European de Securitate Cibernetică, prima agenție europeană care va avea sediul în România

Președintele Klaus Iohannis susține că desemnarea Bucureștiului pentru a găzdui Centrul European de Securitate Cibernetică al UE este „un succes diplomatic excepțional”, potrivit Mediafax.

„Salut succesul diplomatic excepțional al României de a obține găzduirea Centrului European de Securitate Cibernetică la București. Este o oportunitate deosebită de a contribui la securitatea cibernetică a tuturor statelor membre UE, stimulând cercetarea și inovarea în domeniu”, a scris șeful statului pe Twitter.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat joi dimineața că Bucureștiul va găzdui Centrul Cyber al UE, prima agenție europeană care va avea sediul în România.

„Succes excepțional pentru România: după demersuri diplomatice intense, inclusiv la nivel înalt, București va găzdui Centrul Cyber al UE - prima Agenție UE de pe teritoriul RO. Expertiza României în IT a fost recunoscută în UE. România va contribui la ecosistemul european de Securitate Cibernetică”, a anunțat Bogdan Aurescu.

Votul privind desemnarea sediului Centrului european de competențe în domeniul securității cibernetice a fost dat miercuri la Bruxelles.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Centrul Cyber