x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primarul Piedone dă lovitura. Consilierul său personal este un fost judecător CCR

Primarul Piedone dă lovitura. Consilierul său personal este un fost judecător CCR

de Ion Alexandru    |    26 Oct 2020   •   08:56
Primarul Piedone dă lovitura. Consilierul său personal este un fost judecător CCR

Unul dintre cei mai cunoscuți judecători ai Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, care și-a încetat, anul trecut, mandatul la instanța de contencios constituțional, îl va consilia pe noul primar umanist al Sectorului 5. Cristian Popescu Piedone va beneficia de consultanța lui Petre Lăzăroiu, pro-bono, în orice problemă juridică a instituției.

Astfel, Cristian Popescu Piedone a confirmat faptul că Petre Lăzăroiu îi este consilier onorific, că va primi un birou în sediul Primăriei Sectorului 5 și că anunțul va deveni unul oficial odată cu depunerea jurământului de preluare a mandatului. „Vor fi mari surprize după ce voi depune jurămânntul”, a mai precizat primarul Sectorului 5, care este, totodată, și șeful campaniei electorale a Partidului Puterii Umaniste pentru alegerile parlamentare.

Petre Lăzăroiu a devenit, în anul 2008, judecător al Curții Constituționale, fiind numit de către fostul președinte Traian Băsescu. Ulterior, Lăzăroiu a devenit ținta „zonelor” apropiate sistemului, după ce, în 2018, a votat pentru obligarea lui Klaus Iohannis de a o demite pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA. Petre Lăzăroiu a dezvăluit că, în acea perioadă, a fost contactat de actualul judecător CCR Simina Tănăsescu, consilier prezidențial la acel moment, pentru a-l determina să renunțe la mandatul pe care îl avea la Curtea Constituțională.

×