x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD a atacat în instanță măsura restrângerii participării la mitinguri

PSD a atacat în instanță măsura restrângerii participării la mitinguri

03 Aug 2021   •   11:37
PSD a atacat în instanță măsura restrângerii participării la mitinguri

PSD a depus la Curtea de Apel București o cerere în anulare împotriva prevederilor din lege prin care numărul participanților la mitingurile de protest sau orice alte demonstrații în aer liber este restrâns la 100, respectiv 500 de persoane.

În cererea PSD se menționează faptul că, „dacă situația epidemiologică concretă permite relaxarea, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție, este disproporționată limitarea organizării de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 500 de persoane”.

Social-democrații acuză că, printre măsurile necesare prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, Guvernul României „include și restricții destinate celor care i-ar contesta activitatea politică”.

„Faptul că, spre deosebire de mitinguri și demonstrații, în cazul evenimentelor culturale participarea este condiționată de vaccinare sau test PCR nu justifică restrângerea dreptului la întrunire, atâta timp cât, conform informațiilor oficiale, nu există date științifice cu privire la transmiterea/netransmiterea virusului de către persoanele vaccinate. În acest sens, chiar pe site-ul oficial al Guvernului României – vaccinare-covid.gov.ro – se menționează că ”, potrivit comunicatului de presă al PSD.

În cererea în anulare depusă de PSD se face referire și la o serie de vicii de formă ale celor două hotărâri de guvern, cum ar fi lipsa unei evaluări de impact a măsurilor propuse, lipsa studiilor și analizelor științifice cu privire la efectele sociale și politice sau absența unei motivări detaliate care să respecte normele de tehnică legislativă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: psd