x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD a cedat și a aprobat două zile de vot, la Parlamentare, pentru Diaspora

PSD a cedat și a aprobat două zile de vot, la Parlamentare, pentru Diaspora

de Ion Alexandru    |    15 Sep 2020   •   10:22
PSD a cedat și a aprobat două zile de vot, la Parlamentare, pentru Diaspora

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, ieri, un amendament la legea alegerilor parlamentare, permițând, astfel, ca alegătorii din străinătate să aibă la dispoziție două zile de vot, anume 5 și 6 decembrie. Modificarea a fost cerută cu insistență atât de PNL, cât și USR.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a explicat că social-democrații urmau să voteze modificarea în cauză, pentru a nu da ocazia PNL și USR să se reactiveze și să-i acuze pe social-democrați acuze PSD că vor să blocheze votul în străinătate. „Deși nu e nevoie de două zile, pentru a nu va reactiva, vom vota amendamentul acesta și vom asigura cele două zile. Dar repet, doar 1.800 de oameni s-au înscris să voteze la parlamentare, e o risipa de bani publici”, a mai precizat deputatul social-democrat.

Astfel, votarea în țară se va desfășura într-o singură zi, care poate fi numai duminica. În străinătate, votarea se desfășoară și pe parcursul zilei de sâmbătă imediat anterioară datei votării. În străinătate, în ziua de sâmbătă, votarea se deschide la ora locală 7.00 și se încheie la ora locală 21.00. Singurii care s-au opus acestor reglementări au fost deputașii UDMR, care au acuzat o discriminare pozitivă a românilor din afara țării față de românii din țară. Parlamentarii maghiari au spus chiar că se modifică legislația electorală în timpul derulării calendarului electoral, ceea ce ar fi un lucru neconstituțional.

 

 

×