x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD cere alegeri anticipate la Iași

PSD cere alegeri anticipate la Iași

de Adrian Stoica    |    05 Mai 2021   •   07:50
PSD cere alegeri anticipate la Iași

După ce primarul orașului Iași, Mihai Chirica, și președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, s-au autosuspendat din funcțiile de conducere pe care le dețineau în PNL din cauza problemelor pe care le au cu justiția, PSD a cerut ieri organizarea alegerilor anticipate. Potrivit unui comunicat al deputatului PSD de Iași Silviu-Nicu Macovei, postat pe site-ul forului legislativ, în prezent bugetul municipiului este blocat complet, pentru că nu are cine să-l voteze, în condițiile în care „PNL nu poate coexista cu USR, iar PSD nu va vota un buget al unei administraţii liberale care nu este capabilă de proiecte majore pentru oraş”.

 

„Disoluţia conducerii judeţului şi a municipiului, degringolada de la vârful PNL Iaşi şi «opoziţia» eternă a USR trebuie rupte de destinele acestui judeţ şi a municipiului. Este o catastrofă incalificabilă ca la Iaşi, unde nu avem practic niciun proiect serios în PNRR, să nu existe nici măcar un singur lider care să fie măcar frecventabil, ca să nu mai vorbim de influenţă la Bucureşti”, arată deputatul PSD în comunicatul transmis. În consecință, acesta a solicitat demisia primarului Mihai Chirica și a președintelui Consiliului județean Costel Alexe, după care să fie organizate alegeri anticipate.

Tandemul Alexe&Chirica, acuzații grave

Primarul Iașiului s-a suspendat la mijlocul săptămânii trecute din funcția de președinte interimar al filialei Iași a PNL, după ce DIICOT l-a pus sub acuzare într-un dosar privind folosirea ilegală a unui teren de către o societate privată. O decizie similară a luat, tot săptămâna trecută, și șeful CJ Iași, care s-a autosuspendat din funcția de președinte al filialei județene Iași a liberalilor, după ce a fost acuzat de luare de mită într-o investigație a DNA, fiind în prezent plasat sub control judiciar. 

 

×
Subiecte în articol: Mihai Chirica costel alexe