x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD discută "despărţirea” de Mircea Geoană

PSD discută "despărţirea” de Mircea Geoană

de Adriana Duţulescu    |    09 Mar 2011   •   17:48

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, după şedinţa BPN al partidului, că senatorul Ion Toma a fost suspendat din partid, pe perioadă nedeterminată, până la clarificarea situaţiei acestuia, urmând să aibă loc o discuţie atât cu Toma, cât şi cu Mircea Geoană. "Am primit mandat împreună cu doi dintre colegii mei cu experienţă, domnul Iliescu şi domnul Năstase să avem o discuţie cu cei doi senatori ai noştri pentru a încerca să căutăm să vedem dacă putem fi împreună sau dacă trebuie să fim despărţiţi. Domnul Geoană şi domnul Toma sunt cei doi senatori care sunt suspendaţi în acest moment din partid”, a spus Victor Ponta, precizând că suspendarea este formal pe perioadă nedeterminată, însă discuţia cu Toma şi cu Geoană va avea loc săptămâna viitoare, luni sau marţi.

Ion Toma, fost lider al grupului senatorial al PSD şI vicepreşedinte al partidului, a fost acuzat de către Victor Ponta că ar fi încercat să îl convingă pe senatorul PDL de Olt, Mihai Niţă, să nu treacă la PSD. Potrivit unor surse din PSD, Niţă l-ar fi înregistrat pe Toma când îi spunea să nu demisioneze din PDL, şI i-ar fid at înregistrarea lui Victor Ponta. Întrebat dacă are cunoştinţă de vreo înregistrare a discuţiei dintre Toma şi senatorul PDL de Olt, Mihai Niţă, Ponta a răspuns: "Nu cunosc despre aşa ceva”.

Ponta a declarat că decizia asupra propunerii de excludere făcută de organizaţia Olt a fost amânată până la clarificarea situaţiei senatorului Ion Toma. Totodată, preşedintele PSD a menţionat că a făcut propunerea alternativă de suspendare a lui Toma până la clarificarea situaţiei acestuia. "Cred şi sunt de acord că înţelepciunea trebuie să prevaleze şi din nou orgoliile şi supărările personale sunt mai puţin importante", a afirmat Ponta.

Senatorul Ion Toma a declarat, la rândul lui, că nu acceptă ideea suspendării sale din partid şi nu acceptă să i se "bage pumnul în gură", refuzând să clarifice dacă îşi menţine decizia anunţată în şedinţa PSD de a-şi da demisia din cadrul formaţiunii.

×
Subiecte în articol: psd Victor Ponta ion toma