x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: Numirea candidaților respinși de CCR ca interimari la radio și televiziune, ilegală

PSD: Numirea candidaților respinși de CCR ca interimari la radio și televiziune, ilegală

24 Iun 2021   •   13:01
PSD: Numirea candidaților respinși de CCR ca interimari la radio și televiziune, ilegală
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatorul PSD Lucian Romașcanu susține că social-democrații vor ataca decizia de joi a Birourilor Permanente de a numi ca directori interimari la radio și televiziune pe cei doi candidați respinși de CCR.

„Astăzi, în disprețul profund al legii și procedurilor, birourile permanente reunite au decis, în absența asumată a membrilor PSD, numirea ca interimari la televiziune și radio a acelorași doi candidați respinși de CCR. De ce ilegal? Pentru că: CCR a decis că numirea conducerilor interimare a SRTv și SRR sunt neconstituționale. Ieri, deși la începutul ședinței de plen reunit exista cvorum de ședință, la momentul votării (ilegale) a conducerilor amintite, înscrisă pe ordinea de zi, parlamentarii puterii au ieșit din sală. Deși neprocedural (în ședința anterioară puterea a cerut confirmarea cvorumului la vot), s-a declarat lipsă de cvorum și s-a suspendat ședința”, a spus Lucian Romașcanu.

Potrivit acestuia, legal ar fi fost ca BPR să voteze un program de audiere a unor noi propuneri în comisii, comisiile să se întrunească în ședință comună și să emită raport, plenul reunit să se întrunească pentru vot și să se constate lipsa de cvorum și BPR să voteze în urma raportului conf. art. 46 alin. 8 din legea 41/1994.

„Prin această ilegalitate puterea a reușit să mai dea un imbold de necredibilitate Parlamentului. De asemenea, lasă în fruntea TVR o doamnă, specialistă în vrăjitoare și cu studii neconfirmate. PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acțiune toxică a majorității”, a mai transmis senatorul PSD.

Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi directori generali interimari ai SRTV şi SRR de birourile permanente ale Senatului și Camerei Deputaților. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus că varianta a fost aleasă în urma deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale pentru a asigura conducerea celor două instituții.

Mediafax

×
Subiecte în articol: lucian romascanu