x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD pichetează sediile PDL din ţară. Ponta: Nu ne este frică de Băsescu

PSD pichetează sediile PDL din ţară. Ponta: Nu ne este frică de Băsescu

31 Ian 2011   •   16:01
PSD pichetează sediile PDL din ţară. Ponta: Nu ne este frică de Băsescu

149149-.jpgVIDEO - Liderul PSD, Victor Ponta a declarat că protestele sunt îndreptate către cei care decid arestarea opozanţilor politici. "Nu ne este frică şi nu vă este frică de PDL şi de Băsescu. Vreau să vă spun că eu sper ca Dumnezeu să-i dea putere lui Constantin Nicolescu", le-a spus Ponta celor reuniţi la Piteşti, în faţa sediului PDL.

Totodată, liderul PSD a spus că Argeşul este unul dintre judeţele cele mai importante pentru PSD. "Nu-l lăsaţi pe Andrei, PDL să vă fure judeţul", a spus Ponta.

Sute de simpatizanţi social-democraţi s-au adunat la Piteşti, revoltaţi de modul în care justiţia a acţionat în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. La Piteşti a venit şi preşedintele PSD, Victor Ponta, însoţit de Adrian Năstase, Nicolae Bănicioiu, Titus Corlăţean, Adrian Severin, Robert Negoiţă, Ecaterina Andronescu, Victor Socaciu.



Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, astăzi, după şedinţa BPN, că social-democraţii vor picheta, la ora 15.00, sediile PDL din ţară, el urmând să meargă la Piteşti.

"Astăzi, la ora 15, în toată ţara, sediile PDL vor fi pichetate de colegii noştri pentru a cere un singur lucru, ca PDL să nu facă ce a făcut în Argeş unde şeful PDL a cerut arestarea oamenilor. PDL trebuie să înţeleagă că nu ne putem întoarce la vremurile în care un partid decide arestarea opozanţilor politici. I-am urat sănătate domnului Nicolescu. Suntem convinşi că în această ţară un om trebuie să fie prezumat nevinovat până când este judecat şi condamnat", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

În replică, vicepreşedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur a precizat că PDL nu va întreprinde niciun demers pentru a contracara intenţia PSD de a picheta sediile PDL, Flutur apreciind că este vorba de o instigare a populaţiei pentru care PSD va plăti din punct de vedere electoral.

"PDL îşi vede de treabă cu Guvernul, pregătim sesiunea parlamentară. Nu e prima dată când PSD a făcut astfel de parade, e problemă a dumnealor, noi nu vom pregăti nimic. Aici este vorba de un demers al PSD care instigă populaţia. Ce să-i facem noi PSD-ului? El va plăti în faţa electoratului pentru instigare", a conchis Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, şi-a pierdut cunoştinţa joi seară, la scurt timp după ce a aflat decizia Tribunalul Argeş de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile. A fost operat duminică seară, la Spitalul Floreasca.

200 de persoane protestează în faţa sediilor PDL din Timişoara şi Cluj-Napoca

La Timişoara, aproximativ 150 de persoane, membri şi simpatizanţi PSD, pichetează sediul PDL Timiş, protestând faţă de arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.

Protestatarii au pancarte pe care scrie "Justiţie corectă", "Stop abuzurilor portocalii", "Stop amestecului PDL în justiţie" şi "Apărăm statul de drept". Ei scandează "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", fluieră şi huiduie.

Printre protestatari se află mai mulţi lideri ai PSD Timiş, între care preşedintele filialei, Titu Bojin, prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu, vicepreşedintele Adam Crăciunescu.

Potrivit liderului PSD Timiş, Titu Bojin, prin această acţiune se doreşte atragerea atenţiei opiniei publice asupra implicării politicului în actul justiţiei.

"În primul rând, vrem să atragem atenţia opiniei publice pentru implicarea politicului în actul justiţiei. Sigur că încercarea noastră este de a trezi interesul tuturor pentru ceea ce se întâmplă, în niciun caz de a ne implica sau de a încerca mistificarea hotărârilor judecătoreşti sau de a decredibiliza magistraţii şi procurorii şi pe toţi cei care reprezintă legislativul în această ţară. Suntem conştienţi că sunt implicări la comandă şi în acest sens vrem să atragem atenţia că acest lucru trebuie să se încheie. Deocamdată, noi ne solidarizăm la nivel naţional cu actul de justiţie. Nu contestăm actul de la Piteşti, dar contestăm modul în care acesta s-a făcut, după cinci, şase ani. (...) E datoria opoziţiei, ca PSD ca să încerce să trezească opinia publică pentru tot ceea ce se întâmplă în jur", a afirmat Bojin, potrivit Mediafax.

Protestul este autorizat să se desfăşoare până în jurul orei 16.00.

Înainte de protest, preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, a declarat că această pichetare este "aberantă".

"Văzând cât este de frig afară, probabil că o să le pregătim câte o cafea, să bea o cafea acolo lângă colegii mei. E aberantă pichetarea", a spus Ostaficiuc.

La Cluj-Napoca, peste 50 de persoane pichetează sediul PDL Cluj, în semn de susţinere faţă de preşedintele CJ Argeş.

Oamenii au mers în faţa sediului PDL din Cluj-Napoca, majoritatea fiind membri PSD şi având afişe pe care scrie "Justiţia - da, cătuşe - ba", "Românul e mai sărac ca în ţara lui Mubarak".

La protest sunt prezenţi lideri ai PSD Cluj, consilieri locali şi judeţeni.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat că acţiunea este una de solidaritate cu Nicolescu şi este îndreptată împotriva felului în care se face justiţie în România.

"Justiţia trebuie să se facă în mod echitabil, nu avem nevoie de o justiţie PDL inechitabilă. Nicolescu nu e un pericol social şi poate fi judecat în stare de libertate, de aceea ne-am adunat în faţa sediului PDL să ne solidarizăm cu preşedintele CJ Argeş, colegul nostru. Nu avem nevoie de inchiziţie în România", a spus Lăpuşan.

El a precizat că acţiunea va dura până în jurul orei 16.00.

Protestul de la Cluj-Napoca nu este autorizat de Primărie, municipalitatea refuzând autorizarea pe motiv că solicitarea nu a fost depusă cu trei zile înainte, conform legii.

250 de membri ai PSD au pichetat sediile PDL din Oradea şi Târgu Mureş

La Oradea, aproximativ 200 de protestatari s-au adunat în Parcul Traian. "PDL îşi exercită puterea prin instituţiile statului, dorind astfel să distrugă un proiect politic care va fi conturat începând de săptămâna viitoare, cu ocazia Consiliului Naţional al PSD şi PNL, practicând astfel poliţia politică şi încercând să distrugă toată opoziţia din România. Este o practică observată în cei 50 de ani în care a fost la putere Ceauşescu", a declarat preşedintele TSD Bihor, Emilian Pavel, citat de Mediafax.

El a lansat un apel la reprezentaţii PDL, în special la tineri, spunând: "Nu încercaţi să aduceţi ţara unde a fost înainte de '89".

În timpul pichetării, care a durat mai puţin de o jumătate de oră, participanţii au stat în grupuri de câte opt, timp de câte un minut, în faţa sediului PDL.

Printre protestatari s-au aflat preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, preşedintele PSD Târgu Mureş, Dragoş Popa, fostul şef de la Finanţe Moscviciov Andrei şi fostul şef de la Direcţia de Sănătate Publică Mureş Florin Buicu.

Protestul a durat aproximativ o jumătate de oră, fără a fi înregistrate incidente.

Proteste şi la Piatra Neamţ, Botoşani, Iaşi şi Suceava

Câteva zeci de membri PSD pichetează sediul PDL Iaşi, cerând democrat-liberarilor să nu amestece politicul în justiţie şi purtând pancarte cu mesaje precum "Nicolescu - dosar politic", "Justiţie egală pentru toţi".

Şi la sediul PDL din centrul municipiului Suceava aproximativ o sută de membri PSD au protestat în această după-amiază, aceştia având pancarte cu inscripţii de genul "Jos statul poliţienesc", "Nicolescu nu e un pericol public" sau "Stop telejustiţiei".

În Piatra Neamţ, un număr de 15 membri PSD, cu eşarfe roşii la gât, s-au plimbat în preajma sediului PDL din municipiu întrucât nu aveau autorizaţie pentru organizarea unui protest.

Aceştia au mers de mai multe ori prin faţa sediului democrat-liberalilor, după care traversau strada şi apoi reveneau pe acelaşi traseu.

În municipiul Botoşani, pichetarea a durat aproximativ două minute, până când cei aproximativ 40 de protestatari au fost avertizaţi de jandarmi că vor fi amendaţi.

×