x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD "salută măsurile de stânga" pe care le propune Guvernul Boc

PSD "salută măsurile de stânga" pe care le propune Guvernul Boc

30 Iul 2011   •   10:55

PSD "aplauda" intentia actualei puteri de a adopta "o serie de masuri de stanga menite sa mai atenueze povara crizei economice de pe umerii populatiei" si saluta demersul privind introducerea "cosului de solidaritate al pensionarului", conform unui comunicat al formatiunii social-democrate.

"Partidul Social Democrat aplauda intentia actualei puteri de a adopta o serie de masuri de stanga menite sa mai atenueze povara crizei economice de pe umerii populatiei. PSD va sustine aceste masuri extrem de necesare in conditiile in care ele nu sunt simple declaratii, lipsite de orice continut. Ne asteptam ca aceste masuri sa fie si puse in aplicare, nu doar enuntate in acest moment dificil. Anuntarea lor in timpul vizitei delegatiei FMI reprezinta un semnal si in legatura cu acordul pe care aceasta institutie si l-a dat pentru punerea lor in practica", se arata in comunicatul PSD.

Potrivit social-democratilor, faptul ca bugetarii isi vor recupera pierderile salariale inregistrate sau ca pensionarii vor beneficia de venituri ceva mai mari reprezinta "o veste foarte buna".
"PSD nu poate fi impotriva unor masuri de stanga pe care le adopta Guvernul Boc. Aceste lucruri s-ar fi intamplat oricum, in momentul in care USL ar fi preluat guvernarea, dar daca ele pot fi puse in practica mai devreme, este cu atat mai bine", se arata in comunicat.

De asemenea, PSD saluta intentia actualei puteri de a introduce asa-numitul "cos de solidaritate al pensionarului".
"Desi o astfel de masura trebuia sa vina mult mai devreme, inca din debutul crizei economice, ea este binevenita si acum. Pensionarii au fost primii afectati de cresterea exploziva a preturilor, iar eliminarea subventiei la caldura si apa calda, precum si perspectiva introducerii sistemului de coplata in sistemul de sanatate ii va lovi si mai tare. De aceea, o astfel de masura este mai mult decat necesara", mai spun social-democratii.

Totodata, PSD isi exprima speranta ca actuala putere a inteles importanta unor masuri sociale, intr-un moment de criza economica, in care primii afectati sunt cei cu venituri reduse. "Romania nu a depasit inca momentul economic dificil si, prin urmare, are in continuare nevoie de astfel de initiative de responsabilitate si solidaritate sociala. PSD sprijina deschis aceasta abordare din partea guvernului si o va promova atat in spatiul public, cat si in cadrul USL", se mai arata in comunicat.

Guvernul a avizat, miercuri, printr-un memorandum, proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea "cosului de solidaritate". Proiectul prevede acordarea lunar, contra cost, dar la "pretul cel mai scazut posibil", a unui pachet continand alimente de baza, precum faina, zahar, ulei, malai si orez.

Mediafax

×