x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD Sibiu, despre imaginile cu Turcan fără mască: Dovedește falsitatea acestor așa-ziși liberali

PSD Sibiu, despre imaginile cu Turcan fără mască: Dovedește falsitatea acestor așa-ziși liberali

31 Mar 2021   •   10:10
PSD Sibiu, despre imaginile cu Turcan fără mască: Dovedește falsitatea acestor așa-ziși liberali

Ministrul liberal Raluca Turcan și președintele Consiliului Județean Sibiu au făcut petreceri periodice în acest an de pandemie, transmite PSD Sibiu, legat de ultimele imagini în care Raluca Turcan apare alături de alte persoane fără mască de protecție.

Unul dintre aceștia este Adrian Bibu, administratorul județului, care a fost internat în spital la trei zile de la mult-mediatizata acțiune a “vârfurilor liberale” din județ, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de PSD Sibiu.

„Au făcut acest lucru în timp ce oamenii care nu mai vor să respecte restricțiile impuse și protestează sunt amendați și luați cu dubele, de jandarmi. Acest episod dovedește încă o dată falsitatea și ipocrizia acestor așa-ziși liberali care, de dimineața până seara, ne somează să stăm în case, închid activități trimițând spre faliment zeci de mii de firme și, implicit, sute de mii de oameni în șomaj. Să nu uităm că doamna Turcan nu este la primul eveniment de acest fel. La începutul pandemiei a fost surprinsă în sediul Guvernului, în cabinetul fostului premier Ludovic Orban, chefuind cu berea și whisky-ul în față, fără nicio jenă. De fapt, doamnele Turcan și Cîmpean au făcut petreceri periodice în acest an de pandemie, cu colegii lor de partid, în disprețul celor obligați să respecte restricțiile impuse de guvernul lor. Unele fotografii de la cheful din februarie 2021 au apărut în spațiul public pentru că unii colegi de partid nu s-au putut abține și le-au postat pe paginile lor de socializare.


Deși au fost contacți direcți ai pacientului Adrian Bibu, bolnav de Covid-19, doamnele Cîmpean și Turcan s-au prezentat, fără nicio problemă, la serviciu, încălcând legea în vigoare. Vom cere explicații conducerii DSP Sibiu în acest sens deoarece legea obligă contacții direcți să stea în izolare 14 zile. Acest aspect îmbracă o haină penală”, arată deputatul Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu.

Acesta se întreabă dacă forțele de ordine își vor face datoria și îi vor amenda pe participanți, în frunte cu Turcan și Cîmpean „și, de ce nu, îi vor încadra și la alte fapte, penale, având în vedere că la eveniment au participat și au fost puși în pericol, din cauza inconștienței și iresponsabilității organizatorilor, și copii minori. Cu atât mai mult cu cât Adrian Bibu, fostul candidat PNL la Primăria Sibiu, a fost confirmat cu Covid-19, deci pericolul la care au fost supuși cu toții este fără dubiu”.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a participat la un eveniment de plantare de copaci în zona montană din Tălmaciu, județul Sibiu, unde a fost fotografiată fără mască. După eveniment, un participant a aflat că are COVID-19.

Ministrul a susținut că cei care au participat la acțiunea de împădurire de sâmbătă au făcut teste antigen. „De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare. Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”, a scris Turcan pe Facebook.

×