x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD solicită comisie parlamentară de anchetă privind creșterea prețului la energie

PSD solicită comisie parlamentară de anchetă privind creșterea prețului la energie

02 Sep 2021   •   13:28
PSD solicită comisie parlamentară de anchetă privind creșterea prețului la energie

PSD solicită înființarea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la creșterea prețului la energie și gaze. „Românii trebuie să afle de ce au ajuns să plătească un preț la energie mai mare decât Germania, Franța sau Polonia”, a spus prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

„Am finalizat solicitarea de constituire a comisiei de anchetă privind creșterea prețului la gaze, la energie, solicitare care va fi depusă la primul Birou Permanent Reunit. Vom chema la audieri pe ministrul Energiei, Consiliul Concurenței, ANRE și Protecția Consumatorului. Românii trebuie să afle de ce au ajuns să plătească un preț la energie mai mare decât Germania, Franța sau Polonia. Românii astăzi plătesc 111,46 de euro pe Megawatt, în timp ce în Polonia se plătesc 91,73, în Austria 109,7, Franța 108 sau Germania 110”, a spus Sorin Grindeanu.

Acesta a făcut apel la Ludovic Orban și la Anca Dragu să convoace de urgență Biroul Permanent Reunit.

Prim-vicepreședintele PSD susține că social-democrații au și soluții pentru aceste probleme. Prima ar fi plafonarea prețului. „Nu înțeleg de ce Cîțu se opune la acest lucru”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Acesta mai spune că PSD susține adoptarea rapidă în Parlament a Legii consumatorului vulnerabil, cu amendamentele PSD, care prevăd aplicarea legii de la 1 octombrie, extinderea numărului de beneficiari și a cuantumului ajutorului, dar și o schemă de ajutor pentru IMM-uri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu