x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD va depune plângeri penale pentru alocarea discreționară de bani către județe. Ciolacu: Domnul Cîțu va merge la procuratură să explice

PSD va depune plângeri penale pentru alocarea discreționară de bani către județe. Ciolacu: Domnul Cîțu va merge la procuratură să explice

01 Mar 2021   •   13:09
PSD va depune plângeri penale pentru alocarea discreționară de bani către județe. Ciolacu: Domnul Cîțu va merge la procuratură să explice
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor depune plângeri penale pentru alocarea discreționară de bani către județe. Mai mult, aleșii PSD intenționează să vină la București să protesteze în fața Palatului Cotroceni.

Ciolacu a mai afirmat că nici un partid politic nu și-a permis în 30 de ani o astfel de alocare discreționară de fonduri.

„Județul Covasna, cel mai mic județ din România, a primit 21 de milioane. Banii s-au direcționat discreționar numai către anumite autorități. Județele care nu au primit nimic sau au primit sume derizorii au un singur element comun: sunt conduse de administrații câștigate de PSD. vom face toate demersurile necesare să se facă dreptate”, a spus Ciolacu.

Președintele PSD a mai menționat că plângerile penale anunțate de PSD vizează „pe toată lumea care a semnat acest document, inclusiv pe cei care au venit cu fundamentare”.

„Domnul Cîțu nu va trebui să vină în Parlament să explice, va merge de la procuratură să explice”, a adăugat liderul PSD.

Potrivit acestuia, toți aleșii locali PSD vor să vină la București, la Palatul Cotroceni, să protesteze, fiindcă președintele ar fi trebuit să sesizeze aceste probleme.

În replică, Ludovic Orban a afirmat că PSD ar trebui „să tacă pe acest subiect”, în contextul în care când se afla la guvernare „PSD a alocat banii după proprie politică primarilor și a discriminat cetățenii români”.

„PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta, pentru că PSD a alocat banii după proprie politică primarilor şi a discriminat cetăţenii români, împărţindu-i în două categorii - cetăţeni români din localităţile cu primari PSD şi cetăţeni români cu primari de alte culori politice. Eu m-aş abţine în locul lor de la declaraţii politice pe acest subiect, pentru că altfel voi fi nevoit să aduc aminte toate alocările care au fost făcute pe PNDL1, pe CNI, pe PNDL 2, din Fondul de rezervă al Guvernului şi ponderea alocărilor, care a fost predominantă către primarii PSD. Nu mai vorbesc de alocările de la Consiliile judeţene care sunt controlate de PSD", a spus liderul PNL.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu plangere penala fonduri