x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD va respinge OUG de amânare a creșterii alocațiilor pentru copii

PSD va respinge OUG de amânare a creșterii alocațiilor pentru copii

03 Iun 2020   •   10:27
PSD va respinge OUG de amânare a creșterii alocațiilor pentru copii

Parlamentarii PSD vor respinge, astăzi, în Camera Deputaţilor, ordonanţa de urgenţă prin care s-a amânat dublarea alocaţiilor pentru copii.

"PSD va vota creşterea imediată a alocaţiilor pentru copii. Parlamentarii PSD vor respinge astăzi în Camera Deputaţilor ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul Orban a amânat până la 1 august dublarea alocaţiilor. Copiii nu au nicio vină! Drepturile lor legale trebuie respectate şi acordate, aşa cum spune legea, nu tergiversate politic, pentru interesele cinic-electorale ale PNL. De aceea, PSD va respinge categoric amânarea dublării alocaţiilor de către un Guvern liberal sfidător care a refuzat să aloce resursele cuvenite", se arată în comunicatul PSD.

Social-democraţii spun că sunt bani pentru creșterea acestora.

"Dublarea alocaţiilor copiilor nu va fi o povară, cum încearcă să inducă PNL în opinia publică, ci un stimul economi c! Banii în plus vor fi cheltuiţi pe bunuri şi servicii necesare copiilor, vor determina, cu certitudine, creşterea consumului şi, pe cale de consecinţă, a producţiei şi se vor reîntoarce la stat prin venituri mai consistente din taxe şi impozite. Vor contribui astfel la repornirea economiei ţării, grav afectată de criza COVID-19 şi de lipsa măsurilor de sprijin coerent şi consistent din partea Guvernului PNL. Mai puţini bani în buzunarul clientei PNL şi mai mulţi bani în buzunarele copiilor din România", se precizează în document.

×