x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan, despre decizia CCR privind alegerile locale: Judecătorii Curții Constituționale pun în pericol funcționarea statului român!

Raluca Turcan, despre decizia CCR privind alegerile locale: Judecătorii Curții Constituționale pun în pericol funcționarea statului român!

03 Iun 2020   •   17:57
Raluca Turcan, despre decizia CCR privind alegerile locale: Judecătorii Curții Constituționale pun în pericol funcționarea statului român!

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a afirmat, miercuri, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, că judecătorii Curții Constituționale „pun în pericol” funcționarea statului român prin decizia care privește prelungirea mandatelor aleșilor locali și data alegerilor.

„Decizia de azi a CCR este o nebunie! Pentru a doua oară, în mai puţin de o lună, judecătorii Curţii Constituţionale pun în pericol funcţionarea statului român! În jurul datei de 20 iunie vor expira mandatele aleşilor locali - alegerile din 2016 au avut loc pe 5 iunie, iar mandatele s-au preluat la distanţă de câteva zile - situaţie fără precedent care pune în pericol funcţionarea administraţiei publice locale. Practic, în doar 17 zile, încetează toate mandatele aleşilor locali. Prin urmare, este absolut necesar ca decizia Curţii să specifice în clar că organizarea alegerilor locale rămâne atributul Guvernului, conform Constituţiei şi a legilor în vigoare! Decizia Curţii stabileşte clar şi fără echivoc că Guvernul este cel care decide data alegerilor, deoarece el este şi cel care organizează alegerile", a scris Turcan.

De asemenea, Raluca Turcan spune că „Guvernul a acționat corect pentru a soluționa o problem urgentă și excepțională care nu suferă amânare, respective prevenirea încetării mandatelor aleșilor locali”.  

Decizia de azi a CCR este o nebunie! Pentru a doua oară, în mai puțin de o lună, judecătorii Curții Constituționale pun...

Publicată de Raluca Turcan pe Miercuri, 3 iunie 2020

×
Subiecte în articol: raluca turcan ccr alegeri locale