x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan recidivează: cea mai proastă comunicare pe Facebook

Raluca Turcan recidivează: cea mai proastă comunicare pe Facebook

de Diana Scarlat    |    28 Iul 2021   •   07:10
Raluca Turcan recidivează: cea mai proastă comunicare pe Facebook

Blonda supremă a PNL, Raluca Turcan, a devenit vedeta internetului, prin umor involuntar cu recidivă. Pe lângă faptul că i-a transmis „La mulți ani!” baronului Samuel von Brukenthal, mort cu circa două secole în urmă, ministrul Muncii a făcut și alte gafe demne de Cartea Recordurilor: i-a mulțumit baronului în numele românilor – deși fostul guvernator al Transilvaniei a fost cel care a înăbușit răscoala condusă de Horea, Cloșca și Crișan, din anul 1784.

 

După ce au început să curgă mesajele pe pagina de Facebook oficială a ministrului Muncii, Raluca Turcan a șters urarea de la final, pentru baronul de la Sibiu, mort în anul 1803.

 Colecția de glume care s-au făcut pe seama gafei este impresionantă. În doar câteva ore, baronul avea pagină de Facebook, îi mulțumea pentru urări și își depunea adeziunea pentru a deveni membru de partid. Dar Raluca Turcan nu s-a oprit la acest nivel al umorului involuntar și nici măcar nu a citit mesajele în care mai mulți istorici și jurnaliști îi aminteau că baronul a fost „binefăcătorul românilor transilvăneni pe care i-a Emancipat cu roata” - cum a scris Dan Andronic, făcând referire la episodul sângeros al executării liderilor răscoalei de la 1784 (trași pe roată!). Blonda de la PNL a mai publicat un mesaj sponsorizat, în a doua parte a zilei, pentru a explica de ce și morților li se poate ura „La mulți ani”, pentru că a văzut asta în cazul lui Mihai Eminescu. La finalul celui de-al doilea mesaj a transmis și o urare „La mulți ani cu executare!” pentru „baronii PSD”, convinsă fiind că toți cei care au fost amuzați sau oripilați de ceea ce a scris pe pagina de Facebook sunt dușmanii din opoziție.

 

Raluca Turcan nu e la prima abatere, în sfera umorului involuntar. De-a lungul timpului s-a remarcat prin declarații din care reieșea că nu-și cunoaște propria vârstă, dar mai ales prin zicala intrată deja în folclor: „Omul să aibă garanția că nu se culcă sănătos și se trezește, ferească Dumnezeu, mort, așa cum s-a întâmplat în Timișoara!”. Perlele marca Turcan concurează, pentru primul loc în clasamentul celor mai proaste replici ale politicienilor români, cu celebra „Orice om îi este teamă de o plângere penală” - patentată de fostul premier PSD, Viorica Dăncilă -, cu mesajul „PLM”, postat pe pagina oficială de Facebook de fostul ministru PSD al Educației, Liviu Pop, dar și cu extrema gafă de comunicare a fostului ministru Gabriel Oprea care și-a afișat pe Facebook o fotografie trucată în Photoshop, cu un mesaj în care pretindea că a dat mâna cu fostul președinte al SUA, Barack Obama, deși trucajul se vedea cu ochiul liber, iar cel care dăduse mâna cu Obama era fostul președinte al României, Traian Băsescu. Pentru generalul Oprea, gafa de comunicare a-nsemnat ieșirea definitivă din politică, exact când se pregătea să se relanseze. Pentru a evita astfel de erori, politicienii au nevoie de consilieri bine pregătiți - dar nu pentru a le ține umbrela, pe timp de ploaie, așa cum ne-a arătat tot Raluca Turcan că procedează cu oamenii pe care i-a angajat pe aceste posturi.  

 

 

 


 

 

×
Subiecte în articol: raluca turcan Samuel von Brukenthal