x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan spune că parlamentarii PNL se vor abţine la votul pentru învestirea unui nou Cabinet

Raluca Turcan spune că parlamentarii PNL se vor abţine la votul pentru învestirea unui nou Cabinet

08 Feb 2020   •   14:30
Raluca Turcan spune că parlamentarii PNL se vor abţine la votul pentru învestirea unui nou Cabinet
Vicepremierul interimar Raluca Turcan a anunţat, sâmbătă, că toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi la vot, dar se vor abţine de la a vota învestirea unui nou Cabinet, cu scopul de a fi declanşate alegerile anticipate.


Întrebată de jurnalişti ce vor face parlamentarii PNL, Raluca Turcan, a declarat, într-o conferinţă de presă: "Niciun parlamentar al PNL nu a votat pentru moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. (...) După acest vot, în condiţiile în care noi susţinem organizarea de alegeri anticipate, ţinând cont că procedura constituţională este aceea că pentru a dizolva Parlamentul trebuie să fie respinse două formule de Guvern în Parlament, PNL a decis că va fi prezent în Parlament cu toţi parlamentarii, dar se va abţine la votul pentru învestirea unui nou Cabinet".

Vicepremierul a subliniat că PNL se vede nevoit să meargă pe această variantă deoarece aceasta este procedura constituţională pentru declanşarea alegerilor anticipate, conform cu dorinţa electoratului.

"Aş spune că textul Constituţiei te forţează la acest comportament politic în Parlament. Nu este o formulă pe care să o fi inventat, pe care să ne-o dorim, pe care să o iubim, ci este dictată de textul Constituţiei. Oamenii îşi doresc alegeri anticipate, dacă noi le explicăm oamenilor că aceasta este singura variantă de a ajunge la alegeri anticipate, sunt convinsă că orice nemulţumire legată de modul în care sună textul constituţional poate fi clarificată şi până la urmă rezultatele sunt cele mai importante", a spus Raluca Turcan.

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, vineri seara, că există şi posibilitatea ca Guvernul - pe care a fost desemnat din nou să-l formeze după adoptarea moţiunii de cenzură - să fie învestit, dar numai cu voturile PSD, ceea ce ar fi "ridicol", el susţinând că se va ajunge la anticipate.

"Există şi posibilitatea să fie învestit Guvernul, cu voturile PSD, ale celor care au iniţiat moţiunea de cenzură cu care ne-au dat jos. (...) Dacă este votat de parlamentarii PSD, înseamnă că prin votul pe care îl dau vor spune că: suntem de acord cu programul de guvernare, suntem de acord cu componenţa Guvernului, suntem de acord ca Guvernul să fie PNL, suntem de acord să nu mai facem opoziţie, că noi am învestit Guvernul. Păi nu vă daţi seama că ar fi ridicoli?", a spus Orban, la TVR1. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan