x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Replici contondente între fostul ministru Birchall și președintele CJ Neamț, Ionel Arsene

Replici contondente între fostul ministru Birchall și președintele CJ Neamț, Ionel Arsene

de Ion Alexandru    |    29 Apr 2020   •   10:46
Replici contondente între fostul ministru Birchall și președintele CJ Neamț, Ionel Arsene

Atacuri de o virulență fără precedent au avut loc pe Facebook, între fostul ministru al Justiției Ana Birchall și președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, plecate de la o postare a fostului membru al Guvernului în care cerea anchetarea parlamentară a unei achiziții făcute în Neamț. Ana Birchall susține că, la scurt timp după ce a postat acest mesaj, a fost sunată și amenințată de Ionel Arsene. În replică, președintele CJ Neamț a postat, la rândul lui, un text, în care vorbește despre „o curcă securistă şi urâtă cu spume”, care „scrie despre mine pe Facebook”.

 

Disputa a pornit după ce Ana Birchall a distribuit un articol referitor la o achiziție publică făcută de Consiliul Județean Neamț, la care a scris un text în care opinează că viitoarea comisie parlamentară de anchetă, anunțată, luni, de PSD, pentru verificarea contractelor încheiate de Guvernul PSD, ar trebui să vizeze și achiziția de la Neamț. Ulterior, Ana Birchall a revenit cu o nouă postare, în care a atașat o fotografie din care rezultă că a fost sunată pe telefon de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, care ar fi amenințat-o. „Surprize, surprize! Cine mă sună să mă ameninţe şi să mă intimideze la nici jumătate de oră de la postarea mea cu privire la investigarea tuturor achiziţiilor din această perioadă? Chiar nu credeam că postările mele au ecouri până în Cetatea Neamţului... Pentru că a refuzat să îşi ceară scuze pentru acest comportament nedemn de un preşedinte de Consiliu Judeţean, i-am comunicat domnului Arsene că voi face publică «intervenţia» dumisale, să vadă toată lumea ce metode practică anumiţi politicieni cu interese în domeniul achiziţiilor”, a titrat Ana Birchall.

 

Reacția incredibilă a lui Arsene

 

Ieri, Ionel Arsene a reacționat, la rândul lui, pe contul său de socializare, atacând-o pe fosta sa colegă în termeni mai mult decât duri. Acesta arată: „Se pare că postările mele la adresa Guvernului incompetent al României au deranjat şi, în consecinţă, leprele galbene au asmuţit publicaţii securistice să mă denigreze continuu şi să mă acuze că aş fi implicat în fel de fel de afaceri! Îmi pare rău pentru ele... sunt în totală eroare!!!”, scrie Arsene.

La finalul unui text lung, în care arată că toate licitațiile organizare de Consiliul Județean Neamț au fost legale și corecte, șeful CJ Neamț adaugă: „Am promis asta nemţenilor şi îmi voi respecta cuvântul dat, indiferent de cât mă vor huidui trepăduşii galbeni sau trompetele securistice! PS 1: Am mai văzut şi o curcă securistă şi urâtă cu spume că scrie despre mine pe Facebook! Acestei javre securiste pot doar să-i recomand cu drag o carte care o reprezintă! Cartea se numeşte: «Suge-o, Ramona!». PS 2: Leprelor galbene, vă ofticaţi? Foarte bine!!! Sunt pe drumul cel bun!”.

Ana Birchall a revenit, după postarea lui Arsene, și a catalogat ieșirea acestuia ca fiind un „exemplu de grobianism în viața publică”. „Sper ca partidul din care face parte să reacționeze și să sancționeze drastic asemenea derapaje. Dacă nu, am încredere că locuitorii județului Neamț, oameni cu mult bun-simț și de bună credință, îi vor aplica pedeapsa fix acolo unde îl doare mai tare pe un politician: la vot! Asemenea exemplare nu merită să sfârșească altfel decât în lada de gunoi a istoriei. Nu mai vorbesc despre «patriotismul de fațadă» al cuiva care folosește un asemenea limbaj suburban având drapelul României în spate. Exact acolo îi doare de România și de români: în spate!”, mai scrie fostul ministru.

 

 

 

 

 

 

 

 

×