x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Robert Negoiță depune plângere penală împotriva prefectului municipiului București pentru abuz în serviciu

VIDEO. Robert Negoiță depune plângere penală împotriva prefectului municipiului București pentru abuz în serviciu

24 Sep 2020   •   12:14
VIDEO. Robert Negoiță depune plângere penală împotriva prefectului municipiului București pentru abuz în serviciu

Robert Negoiță a declarat, joi, la Parchetul General, că depune o plângere penală împotriva prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, pe care îl acuză că l-a suspendat din funcția de primar al Sectorului 3, după ce a plecat de la PSD, însă viceprimarul trecut de la ALDE la PSD a mai fost lăsat o lună în funcție.

„Am venit la Parchetul General să depun o pângere penală împotriva prefectului municipiului București. Este o plângere penală de abuz în serviciu. Trebuie să răspundă în fața procurorilor, să le explice de ce pe fix aceeași speță, în fix aceeași instituție, eu, care am plecat de la PSD, mă suspendă imediat, iar doamna viceprimar, care pleacă de la ALDE la PSD, e lăsată până acum, în sfârșit, au suspendat-o zilele trecute. De ce cu o întârziere de o lună aproximativ? Cred că e nevoie ca domnul prefect să răspundă la această întrebare – de ce aceste două unități de măsuri”, a afirmat Robert Negoiță, într-un clip video postat, joi, pe contul său de Facebook.

Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar al Sectorului 3 din București după ce a demisionat din PSD și s-a înscris în cursa pentru alegerile locale pe listele Alianței Pro București 2020.

Potrivit unui ordin al prefectului Municipiului București, din 31 august, se constată încetarea de drept la data de 19 august a mandatului de primar al Sectorului 3 al lui Robert Negoiță, având în vedere admiterea candidaturii sale la alegerile locale din 27 septembrie pentru funcția de primar al Sectorului 3 din partea altui partid decât cel pe listele căruia a candidat și a fost ales primar la alegerile locale din 2016.

×