x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică S-a aprobat fuziunea între ALDE şi Pro România. „Noi ne vom lupta cu PNL, cu Klaus Iohannis, cu USR”

S-a aprobat fuziunea între ALDE şi Pro România. „Noi ne vom lupta cu PNL, cu Klaus Iohannis, cu USR”

08 Oct 2020   •   17:40
S-a aprobat fuziunea între ALDE şi Pro România. „Noi ne vom lupta cu PNL, cu Klaus Iohannis, cu USR”
Sursa foto: Lucian Alecu

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au bătut palma pentru fuziunea între ALDE şi Pro România. Noul partid se va numi Pro România Social Liberal.

"Am luat decizia de a avea candidaţi comuni la parlamentare, şi cei mai buni oameni care îndeplinesc toate criteriile profesionale, de integritate, de recunoaştere locale, dar şi de capacitate intelectuală vor fi candidaţii noştri comuni.

Sunt convins că atât la Pro România şi la ALDE, oamenii care vor fi aleşi într-o singură echipă, într-un singur partid, Pro România Social-Liberal, pot să blocheze ceea ce în acest moment pare un drum drept spre prăpastie. Vreau să ne luptăm, să ne unim forţele pe plan local", a declarat Victor Ponta.

„PSD nu vrea să fie un partener în opoziție față de Iohannis și PNL. Au mers și merg pe ideea unui blat politic, acceptă sa fie un sac de box pe care îl lovesc peneliștii pe rând. Și noi și ALDE ne-am dorit și la locale și parlamentare să facem o alianță prin care să dăm jos Guvernul Orban și să-i învingem în alegeri. De fiecare dată de la lideri PSD au venit pretexte. Vor să piardă, nu vor să deranjeze, vor să facă non-combat. Noi ne vom lupta cu PNL, cu Klaus Iohannis, cu USR”, a mai spus Ponta.

„Organismele statutare ale PRO România și ALDE au decis simultan să pornim la drum împreună, să creăm o forță politică mai puternică, să ne unim resursele, având în vedere că pe scena politică s-a constatat o puternică polarizare între cele două partide mari, o radicalizare a discursului politic și aș spune o dorință manifestă a partidelor mari de a elimina partidele mici. Decizia de fuziune de astăzi este răspunsul nostru comun la această situație politică”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a precizat că „rolul pe care dorim să ni-l asumăm este acela de adevărată forță de opoziție”.

"Nu va fi paritate. Repartiţia pe liste va fi 60 - 40, Pro România - ALDE. Am avut discuţii în prealabil. Dl Ponta va deschide lista la Bucureşti la Camera Deputaţilor şi eu la Senat", a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

Surse apropiate negocierilor spun ca liderul noului partid va fi Victor Ponta, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu va fi președintele Consiliului Național, adică omul numărul 2 în partid și cel care va avea în coordonare mai multe structuri ale partidului nou înființat. În ceea ce privește organizarea în teritoriu, se va merge pe un sistem de co-președinție, cu un lider de la Pro România și unul de la ALDE.

×