x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică S-a decis. Vom avea sesiune extraordinară a Parlamentului

S-a decis. Vom avea sesiune extraordinară a Parlamentului

de Ion Alexandru    |    21 Aug 2019   •   11:30
S-a decis. Vom avea sesiune extraordinară a Parlamentului
Sursa foto: Karina Knapek

Opoziția parlamentară a câștigat, din nou, în fața PSD, reușind să convingă conducerea PSD să convoace o sesiune extraordinară a Camerei Deputaților, pentru perioada 26-30 august. Principalul obiectiv aflat pe ordinea de zi a acestei sesiuni este abrogarea legii recursului compensatoriu.

 

Cererea convocării acestei sesiuni, cu toate că sesiunea oficială începe la data de 1 septembrie, a fost înaintată de 127 deputați ai PNL, USR, PMP și Pro România. Conform Ralucăi Turcan, “Partidul Naţional Liberal rămâne consecvent celor spuse de la Ordonanţa 113 încoace şi anume, că amnistia, graţierea şi alte instrumente aflate la dispoziţia corupţilor din PSD trebuie anulate. Scopul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând, persoane aflate cu probleme în Justiţie pot să le folosească, instrumente care afectează direct viaţa de zi cu zi a românilor(...). Nu în ultimul rând, prin această sesiune extraordinară dorim să anulăm cel mai toxic instrument care în acest moment sugrumă economia românească. Este exact acea ordonanţă care îi face pe români să o ducă mai greu şi să nu înţeleagă exact de ce”.

Toate bune și frumoase, numai că proiectul referitor la amnistie și grațiere nu poate f dezbătut în această sesiune extraordinară, pentru că legea se află pe masa Senatului. Singurele acte normative care pot fi supuse dezbaterilor sunt OUG 114/2018, OUG 51.2019 și abrogarea legii recursului compensatoriu, inițiată încă din timpul guvernării Cioloș, prin ex-ministrul Justiției, Raluca Prună.

×