x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică S-a rupt lanţul de iubire între USR și Guvernul Orban

S-a rupt lanţul de iubire între USR și Guvernul Orban

de Ion Alexandru    |    24 Ian 2020   •   15:28
S-a rupt lanţul de iubire între USR și Guvernul Orban

Cătălin Drulă, deputat USR, acuză guvernul Orban că face ce a făcut și PSD și că încearcă să blocheze votul unor categorii de populație. Partidul condus de Dan Barna este nemulțumit de modificarea legii electorale în urma căreia nu vor putea vota la locale cei care și-au schimbat domiciliul cu 90 de zile înainte de alegeri. 

„Mi-e greu să înțeleg de ce Guvernul Orban se folosește de o inițiativă utilă și necesară - angajarea răspunderii pentru alegerea în 2 tururi a primarilor, pentru a da și o mică și meschină lovitură dreptului la vot al unor categorii sociale importante. Domnule Orban, vă puteți încă răzgândi. Vă rog să nu blocați votul studenților și tinerilor din marile centre universitare, dintre care mulți au viză de flotant. Nu faceți ce a făcut PSD cu votul din diaspora. Nu de alta, dar pentru PSD n-a ieșit bine”, a scris Cătălin Drulă pe contul său de socializare. 

Alianța USR-PLUS anunță, astfel, că contestă modificarea făcută de Guvern privind restricționarea dreptului de vot pentru cetățenii care dobândesc viza de flotant cu mai puțin de 90 de zile înainte de data alegerilor. Modificarea este inclusă în proiectul pentru care guvernul și-a angajat răspunderea și care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin. „E inacceptabil ca votul unor categorii de populație care nu convin electoral să fie blocat prin schimbări de ultim moment. Lăsați oamenii să voteze acolo unde locuiesc!”, mai arată Drulă.

Guvernul Orban a motivat introducerea articolului respectiv prin faptul că astfel va fi împiedicat turismul electoral. Modificarea însă îi dezavantajează pe cei din USR-PLUS, care adună voturi de la tineri și student, care vor avea probleme să voteze în localitățile în care locuiesc, dar nu au domiciliul în acte.

 

 

 

×