x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Salvarea Monicăi Ridzi, strategie sau trădare?

Salvarea Monicăi Ridzi, strategie sau trădare?

de Monica Iordache Apostol    |    15 Dec 2010   •   21:15
Salvarea Monicăi Ridzi, strategie sau trădare?
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

142669-ds-20090708142813012.jpgPreşedintele Traian Băsescu a de­cla­rat ieri la RRA că parlamentarii din op­oziţie vor vota împotriva încuviin­ţă­rii reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Pă­sat, acuzat de şantaj. „Este mult mai dificil, pentru că, din câte ştiu, se pare că trebuie două treimi, că se so­licită arestarea. Nu am convingerea că spun corect. Din câte ştiu, au ne­vo­ie de nişte voturi ale opoziţiei pentru a aproba urmărirea penală şi ares­ta­rea. Mă îndoiesc că opoziţia nu va ră­mâne ca şi ieri, în jocul de a încerca să creeze lângă Adrian Năstase o Mo­nica Ridzi. Vor vota împotrivă şi vor spune: «Uite, puterea e ca şi noi»„, a spus Băsescu, după ce în ur­mă cu două zile a făcut un apel la par­lamentarii din arcul guvernamental şi în special din PDL de a da un vot „în favoarea justiţiei” în cele două ca­zuri aflate pe ordinea de zi a Parlamentului. 

110 deputaţi au salvat-o pe fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, de percheziţia electro­nică a calculatorului pe care l-a folosit în perioada în care a fost ministru, şi au salvat-o de la extinderea ur­măririi penale. Cele două cereri ale procurorilor au fost respinse marţi seara de Camera Deputaţilor, cu un scor destul de strâns. În favoarea cererii de extindere a anchetei au votat 99 de deputaţi, iar împotrivă 109, iar în favoarea percheziţiei 109 deputaţi şi împotrivă 110.

„Este pur şi simplu o bătaie de joc! Eu sunt absolut convins că a existat o regie între comunicarea prezidenţială şi votul PDL din Parlament, pentru că să nu-mi spună mie cineva că, atunci când dă pe bune Băsescu ordin la PDL, nu se execută ordinul respectiv. Dar ordinul dat la televizor şi nepus în practică mă face să cred că în spate este un aranjament de comunicare. Au ales să protejeze un coleg, o colegă şi au reuşit să o facă încercând să o scape de oprobiul public şi de presiunea internaţională”, a comentat decizia deputaţilor pre­şe­din­tele Senatului Mircea Geoană.

În­trebat cum comentează poziţiile re­prezentanţilor PDL, care au afirmat că parlamentarii opoziţiei ar fi votat pentru respingerea cererii formulate de DNA privind perche­zi­ţia calculatorului Monicăi Iacob Ridzi, Mircea Geoană a spus: „Bineînţeles că în varianta PDL opoziţia este de vină, pentru că tot timpul opoziţia este de vină. Să fim serioşi: aveau suficiente voturi să aprobe şi fără opoziţie, dacă opoziţia nu ar fi fost şi s-ar fi mobilizat cei de la putere. Este clar o mică stra­tagemă de comunicare, de care şi omul de pe stradă se prinde că este păcăleală şi nu este nimic serios”.

×
Subiecte în articol: politica