x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal în PSD, înaintea Congresului. Războiul Ciolacu – Teodorovici se dă până în ultimul moment

Scandal în PSD, înaintea Congresului. Războiul Ciolacu – Teodorovici se dă până în ultimul moment

de Ion Alexandru    |    20 Aug 2020   •   10:20
Scandal în PSD, înaintea Congresului. Războiul Ciolacu – Teodorovici se dă până în ultimul moment

Comitetul Executiv Național al PSD a decis, ieri, modificarea statutului partidului, astfel încât președintele Consiliului Național să fie ales împreună cu restul funcțiilor de conducere, și nu prin vot separat, din partea delegaților. Ca urmare, în urma modificării operate de CEx, și președintele Consiliului Național va fi ales prin vot pe echipe, Vasile Dîncu urmând să candideze alături de Marcel Ciolacu (președinte), Gabriela Firea și Sorin Grindeanu (prim-vicepreședinți), Paul Stănescu (secretar general) și restul echipei actualului lider interimar al PSD.

Lucrurile se complică, însă, cu privire la candidatura senatorului Eugen Orlando Teodorovici, care contestă actuala conducere interimară a partidului. Teodorovici arată că, în toamna anului trecut, când președintele de atunci, Viorica Dăncilă, dar și întreaga echipă și-au prezentat demisia. Singura excepție a făcut-o președintele executiv Eugen Orlando Teodorovici. Potrivit statutului de la acel moment, interimatul funcției de președinte al PSD ar fi trebuit să fie asigurat de președintele executiv, susține acesta.
Conform noului statut, contestat de senator, funcția de președinte executiv nu mai există. Teodorovici și-a anunțat intenția de a candida la președinția partidului, iar, ieri, în urma unor discuții tensionate cu actuala conducere interimară, a fost chiar scos din sala unde avea loc ședința CEx, până când subiectul Congresului de sâmbătă a fost luat în dezbatere. La final, Teodorovici a precizat că actuala conducere interimară ar fi emis un document, în care s-ar preciza că din cele două candidaturi propuse – a sa și a lui Marcel Ciolacu – să fie acceptată doar una. “Este o regie foarte clară. Cred că şi Ceauşescu, când şi-a simţit sfârşitul, a făcut la fel, din păcate pentru PSD", a declarat fostul ministrtu al Finanțelor. 

 

Fostul ministru ar fi pierdut sprijinul “aripii” Dăncilă

 

Potrivit acestuia, “se doreşte cu orice scop ca domnul Ciolacu să ajungă preşedintele acestui partid, din păcate pentru noi, ca să zic aşa, ca stare social-democrată. Stau şi mă gândesc sincer, pentru că ar însemna să iau parte mai departe la această mascaradă, la această regie de prost gust pe care domnul Ciolacu o pune în practică”. Surse social-democrate au precizat că este foarte posibil ca Eugen Orlando Teodorovici să renunțe la candidatura pentru președinția partidului, mai ales că fostul lider PSD, Viorica Dăncilă, care ar fi susținut această candidatură, ar fi decis să nu o mai facă. 
PSD se va reuni, mâine, într-o nouă ședință CEx, pentru a pune la punct ultimele detalii înaintea Congresului. 


Sâmbătă, Ciolacu speră să preia, deplin, conducerea PSD. Rivalul său, Teodorovici, numește evenimentul drept o “mascaradă”

 

×