x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Se pregăteşte remanierea. Boc îşi cântăreşte miniştrii.

Se pregăteşte remanierea. Boc îşi cântăreşte miniştrii.

de Adriana Duţulescu    |    24 Mai 2011   •   18:03

Premierul Boc i-a convocat in aceasta aseara la sediul PDL din Modrogan pe ministrii democrat-liberali, pe secretarii de stat sI pe sefii agentiilor guvernamentale, pentru a-I anunta ca incepe o “evaluare' a activitatii lor, care va fi urmata de o remaniere, in functie de rezultatele evaluarii. Sedinta din Modrogan a fost convocata dupa o zi in care s-a vehiculat cu insistenta demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului.

Boc a fost chemat azi la Palatul Cotroceni, unde a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu, dupa ce Coalitia a pierdut la vot in Camera Deputatilor ordonanta privind concedierile din MAI. Intalnirea a avut loc in conditiile in care s-au vehiculeaza si informatii conform carora va avea loc in maximum o saptamana o remaniere guvernamentala si in conditiile in care este necesara numirea unui nou titular la Ministerul Muncii. Zvonurile au aparut din cauza traficului intens inregistrat in ultimele zile in jurul Palatului Cotroceni. SI liderii UDMR au fost convocatI la o intalnire confidentiala cu Traian Basescu, luni dupa amiaza, in cadrul careia Uniunea ar fi primit asigurari ca remanierea nu-I va atinge pe ministrii sai.

Premierul a dat insa de inteles astazi ca nu-si va depune mandatul, aratand ca "Romania are Guvern, Guvernul are prim-ministru", iar Coalitia este stabila. Plecand de la ministerul Muncii, Boc a fost rugat sa comenteze "zvonurile" ca ar urma sa-si depuna mandatul. "Haideti sa lamurim aceste aspecte clar si direct: Romania are Guvern, Guvernul are prim ministru, Coalitia este stabila si lucrurile merg mai departe. Deci pentru fiecare problema avem o solutie. Inclusiv cu ceea ce s-a intamplat azi in Parlament (legea privind dispobibilizarile din MAI, n.r.) . Si, din acest punct vedere, alte comentarii nu mai fac", a replicat el. Premierului a mai fost intrebat inca o data daca isi depune mandatul. "Eu cred ca am fost foarte clar si explicit", a adaugat el.

Cat despre intalnirea de la Cotroceni cu presedintele Basescu, Boc a spus ca s-au discutat: "probleme ale actului de guvernare".

Premierul a fost intrebat si cand va fi instalat un nou ministru la Munca. "O sa aveti in timpul prevazut de lege si un nou ministru al muncii. Si vreau sa lamurim aceste aspecte: avem interimatul de maxim 45 de zile, dupa care, evident, se va numi si un nou ministru al muncii", a declarat el.

in PDL se vorbeste despre o remaniere prin numirea Sulfinei Barbu la ministerul Muncii, sI posibila demitere a ministrilor Valerian Vreme, Ion Ariton si Daniel Funeriu.

Site-ul Inpolitics a scris tot astazi ca in urmatoarele 48 de ore va avea loc schimbarea premierului Emil Boc de la cirma guvernului. Locul sau va fi luat, potrivit sursei citate, de catre Calin Georgescu, nume intens vehiculat pentru acest post in ultimele luni, director al Centrului pentru Dezvoltare Durabila si secretar general al reprezentantei Romaniei in Clubul de la Roma, unul dintre cei mai apreciati finantisti ai momentului. Realitatea.net a scris ca Theodor Stolojan ar urma sa preia sefia Guvernului, insa fostul premier a dezmintit categoric acest lucru.

×