x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Secretara din Videle la Interne, tâmplarul din Caracal la Justiţie

Secretara din Videle la Interne, tâmplarul din Caracal la Justiţie

de Marius Gîrlașiu    |    05 Ian 2017   •   09:10
Secretara din Videle la Interne, tâmplarul din Caracal la Justiţie
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Cabinetul PSD – ALDE girat de Liviu Dragnea şi condus - cel puţin oficial - de Sorin Grindeanu va fi înţesat de miniştri care n-au nici în clin, nici în mânecă cu domeniul în care activează. Dacă Internele vor fi conduse de o fostă secretară a şcolii generale din Videle, în fruntea Justiţiei se va afla în următorii patru ani un fost inginer al Fabricii de Mobilă din Caracal.

 

“Vreau o ţară normală” - aceasta a fost laitmotivul discursului susţinut de premierul Sorin Grindeanu la votul de învestitură din plenul Parlamentului. O ţară normală sau nu, România va avea în următorii patru ani un ministru de Interne care şi-a început cariera ca secretar la o şcoală generală din provincie. Fost prefect de Teleorman, noul ministru de Interne - Carmen Daniela Dan a fost secretară la Şcoala generală nr. 3 Videle vreme de şase ani, între septembrie 1990 şi iulie 1996, iar în perioada martie - septembrie 1990 a fost secretară la Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN). Şefa Internelor a lucrat şi ca "teller front office" la agenţia din Videle a unei bănci austriece din România. În iulie 2000, la mai bine de zece ani de la absolvirea liceului, Carmen Daniela Dan şi-a dat licenţa în drept la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, după ce a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică din Bucureşti. În 2004, noul ministru şi-a luat diploma de masterat în Managementul Afacerilor Publice Europene la Academia de Studii Economice Bucureşti.

Noul ministru al Justiţiei - Florin Iordache a lucrat în comunism ca inginer la Fabrica de Mobilă din Caracal (1985-1989), după ce a absolvit Facultatea de Mecanică la Universitatea din Craiova. Între anii 1989 şi 1996, fostul şef al Camerei Deputaţilor a fost inginer-şef -director la SAFAR S.F.6 Caracal. Fost viceprimar în Caracal (1996-2000), Iordache s-a înscris în PDSR în urmă cu 16 ani şi tot în acea perioadă a urmat şi cursurile Facultăţii de Drept la Universitatea din Craiova. Omul pus de Liviu Dragnea în fruntea Justiţiei a devenit, în 2007, doctor în "Relaţii economice internaţionale", asta după ce a obţinut două diplome de master la Institutul Naţional de Administraţie şi Universitatea Nicolae Titulescu din Bucureşti. Iordache a mai susţinut cursuri postuniversitare la Colegiul Naţional de Apărare şi Institutul Diplomatic Român.

Noul ministru al Muncii şi al Justiţiei sociale, Olguţa Vasilescu şi-a început cariera în 1997, ca redactor la cotidianul "Cuvântul Libertăţii" din Craiova, după care a deţinut funcţiile de şef al departamentului Investigaţii-Anchetă şi redactor şef-adjunct la aceeaşi publicaţie. În 1991, edilul Craiovei a fost membru fondator al Partidului România Mare, iar din 1993 a condus Organizaţia de Tineret a PRM.

 

Băiatul lu` tata la Turism

De profesie economist, noul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, a lucrat timp de zece ani (noiembrie 2001 – iulie 2011) la firma familiei sale, S.C. Dobre & Fiii S.R.L. din Constanţa, fiind director de calitate, apoi director de marketing la aceeaşi societate. Mircea Titus Dobre, fiul consilierului local PSD Mircea Dobre, a absolvit în 2001 Facultatea de Management Financiar-Contabil a Universităţii ”Spiru Haret” din Bucureşti, iar în 2004 a obţinut o diplomă de management în specialitatea Turism, Hotel şi Restaurant. În fruntea Tineretului şi Sportului se va afla Marius Dunca – o figură anonimă în lumea Sportului. Dunca a lucrat în calitate de consilier parlamentar şi consilier europarlamentar, iar în 2011 a fost adus în Capitală şi numit preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, funcţie deţinută până la tragedia de la Colectiv. În momentul numirii la ANPC, Dunca era directorul unei firme de curăţenie din Braşov, Diamond Cleaning, funcţie pe care o deţinea din 2006.

Noul ministru al Cercetării, Şerban Constantin Valeca, este practicant de karate tradiţional din anul 1976 şi a ajuns să deţină centura neagră cu 7 Dan. A fost ales preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Karate Tradiţional şi este preşedinte european al United World Karate Federation.

 

×