x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Șeful TNL București, al doilea viceprimar al lui Nicușor Dan

Șeful TNL București, al doilea viceprimar al lui Nicușor Dan

de Ion Alexandru    |    08 Oct 2020   •   18:30
Șeful TNL București, al doilea viceprimar al lui Nicușor Dan

Biroul Municipal București al Partidului Național Liberal l-a validat, ieri după-amiază, prin vot, pe Stelian Bujduveanu, pentru funcția de viceprimar general al Capitalei, post negociat de PNL cu Nicușor Dan. Bujduveanu este președintele Tineretului Național Liberal din București și va face echipă cu celălalt viceprimar general, anunțat deja de Nicușor Dan, PLUS-istul Vlad Voiculescu.

Decizia de ieri a liberalilor are loc în condițiile în care PNL ocupă a treia poziție ca vot politic obținut în Consiliul General al Municipiului București, cu un scor ușor peste 20 la sută. PSD, care a obținut cel mai mare vot politic pentru CGMB (peste 33%), nu va avea niciun post de viceprimar.

Însă, alegerea unui viceprimar de la PNL poate genera unele tensiuni, în planul de negocieri pe care liberalii le poartă cu Partidul Mișcarea Populară, controlată, de facto, de Traian Băsescu. Mihail Neamțu, membru PMP și candidat la aceste alegeri, a fost în cărți pentru a primi postul de viceprimar. După desemnarea lui Bujdiveanu, surse politice arată că se intenționează modificarea legislației, în sensul ca, în cadrul Primăriei Municipiului București, să se înființeze un al treilea post de viceprimar general, care să fie atribuit, pe criterii politice, reprezentantului PMP.

×