x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorii din Comisia juridică au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Florian Bodog

Senatorii din Comisia juridică au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Florian Bodog

19 Apr 2021   •   15:17
Senatorii din Comisia juridică au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Florian Bodog

Senatorii din Comisia juridică au respins, luni, cererea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății, senatorul PSD Florian Bodog.

Președinta Comisiei, Iuliana Scântei, a declarat că decizia finală va fi luată de senatori în ședința de plen de miercuri, 21 aprilie.

Cererea DNA a fost respinsă de senatorii din Comisia juridică cu 6 voturi pentru, 6 împotrivă și 1 abținere.

„Nu s-a întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil sau nefavorabil pentru începerea urmării penale împotriva senatorului Bodog. Solicitarea procurorilor se va rediscuta în plen și aceasta va fi supusă votului senatorilor", a declarat președintele Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scântei.

PSD a anunțat că va vota în favoarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, acuzat că atunci când a deţinut poziţia de ministru al Sănătății ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog. Ulterior, procurorii au obținut date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni: fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

×
Subiecte în articol: comisia juridica Florian Bodog