x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şerban Nicolae a demisionat din PSD. Va candida pe lista altui partid

Şerban Nicolae a demisionat din PSD. Va candida pe lista altui partid

22 Oct 2020   •   15:10
Şerban Nicolae a demisionat din PSD. Va candida pe lista altui partid

UPDATE Senatorul Şerban Nicolae a făcut „anunțul dureros” de plecare din PSD și lansarea în lupta pentru un nou mandat de senator pe lista Partidului Ecologist Român.

„Astăzi am fost pus în fața celui mai greu moment din cariera mea politică. Acela de a-mi da demisia din partidul pe care, împreună cu alți colegi, l-am înființat in 1992.

Am pierdut multe competiții politice, cu precădere în interiorul propriului partid. Am pierdut și o competiție electorală pentru Parlament, iar pe alte trei le-am câștigat Niciodată nu mi-am pus problema să plec din partid în funcție de rezultatul competițiilor politice la care particip. De peste 23 de ani sunt avocat. Spre deosebire de alții, eu am o meserie. O profesie liberă, bazată pe concurență și valoare individuală. Nu am avut contracte cu autorități publice sau companii de stat. Niciodată nu am candidat la o funcție publică pentru a avea un loc de muncă.

Activitatea mea publică a fost transparentă și asumată. Cu bune și cu rele. Am cerut încredere și m-am lăsat judecat de cei cărora m-am adresat. Am inițiat și susținut legile care impuneau ca rezerva de aur a României să fie ținută în țară, ca participațiile statului în economie, mult diminuate în comparație cu celelate state ale Uniunii Europene, să nu fie înstrăinate, ca scoterea lemnului brut din țară să fie interzisă și sancționată ca infracțiune. Am susținut proiectele care vizau creșterea veniturilor, stimularea inițiativei private, stoparea exodului de forță de muncă și exploatrea resurselor naturale în interesul prioritar al României. Am propus și susținut măsuri prin care să fie împiedicate ingerințele nelegitime în actul de justiție, intimidarea magistraților și abuzurile judiciare. Am militat pentru legalitate și transparență. Zeci de legi și mii de texte normative au la bază ideile și munca mea.

Însă, maxima acuratețe în judecarea activității mele politice o dă reacția adversarilor politici, a celor care își doresc distrugerea PSD. Încrâncenarea, agresivitatea, minciunile (încă mai sunt cetățeni convinși că am fost cândva șofer!) și disperarea cu care am fost atacat și cu care s-a cerut conducerii partidului îndepărtarea mea din funcții și chiar din PSD arată clar de cine s-au temut aceștia cu adevărat. Cine le demască impostura, hoțiile și abuzurile. Fără îndoială, nu sunt singurul. Niciodată nu au reușit să mă înfrângă pe plan profesional, în confruntările de idei și în argumentație.

Colegii mei m-au desemnat printr-un vot consistent, după două tururi de scrutin și alegând între patru candidați, drept candidatul PSD la funcția de președinte al Senatului, încă din februarie. Las campionilor în intrigi interne bucuria de a justifica de ce au blocat procedura și au preferat impostura.

Am decis să candidez pentru un nou mandat de senator. Îi mulțumesc lui Dănuț Pop și colegilor săi din Partidul Ecologist Român pentru că mi-au oferit această posibilitate și au asigurat formalitățile necesare. Pe unii îi cunosc de mai mult timp și împreună am conceput proiectul prin care scoaterea din țară a lemnului brut să fie interzisă pentru zece ani și sancționată ca infracțiune. Nu sunt o vedetă politică și nici soluția-miracol. Sunt un om de echipă. De aceea, alături de colegii de la P.E.R. și în echipă cu Liviu Pleșoianu, cu transparență și onestitate ca întotdeauna vreau să ofer electoratului din București o alternativă politică de patriotism, legalitate, dreptate socială și viață sănătoasă. O alternativă la listele cu candidați „de import”, la cele cu „implant de celebrități” și la cele care se bazează pe atacul la sacii cu voturi.

Vreau ca România să fie un stat respectat, modern, european și dat ca bun exemplu, iar poporul român o națiune solidară, cu identitate, demnitate și viitor. Niciodată nu am gândit și nu am acționat altfel. Eu țin cu România!”, scrie Șerban Nicolae pe pagina sa de Facebook

Stire initiala Senatorul Şerban Nicolae şi-a dat demisia din PSD.Acesta a scris miercuri pe Facebook că joi va face “poate cel mai dureros anunţ” privind activitatea sa publică.

“Dar, în viaţă, o uşă se închide, o alta se deschide. (...) Crezul meu politic. Ce cred eu că vor românii care mi-au dat mandatul de senator al României: să-mi dedic întreaga activitate publică României şi poporului român, să apăr dreptul românilor la identitate, demnitate, un trai decent şi în siguranţă, să combat abuzurile, nedreptăţile şi hoţia. Asta am făcut!”, a spus acesta.

Şerban Nicolae nu se mai regăseşte pe listele PSD pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, a declarat că nicio organizaţie judeţeană nu l-a propus pe liste.

×
Subiecte în articol: serban nicolae