x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sergiu Nicolaescu, prea "blând" cu puterea

Sergiu Nicolaescu, prea "blând" cu puterea

de Aniela Nine    |    19 Apr 2011   •   20:32
Sergiu Nicolaescu, prea "blând" cu puterea
Sursa foto: /Jurnalul Naţional
161871-ds-20110317144048002.jpgSenatorul Sergiu Nicolaescu a prefe­rat să renunţe la calitatea de membru PSD decât să cedeze  preşedinţia comisiei de cultură, în condiţiile în care partidul i-ar fi oferit de câteva luni deja preşedinţia unei alte comisii senatoriale.

Surse politice au relatat pentru Jurnalul Naţional că încă de acum câteva luni au existat discuţii între conducerea PSD şi Sergiu Nicolaescu, pornind de la atitudinea "blândă" pe care acesta a avut-o faţă de putere în contextul discuţiilor şi apoi a audierilor privind activitatea TVR. "Am discutat cu toţii atunci şi am fost întrebaţi ce se întâmplă în privinţa TVR. Şi când s-a văzut că nu prea ştie ce şi cum, i s-a propus să renunţe la preşedinţia comisiei de cultură şi să i se ofere o altă comisie, dar nu a acceptat. Iar acum, având în vedere că se vor discuta legi importante, inclusiv cea a deputatei Turcan privind scoaterea televiziunilor private din pachetul obligatoriu de programe pentru operatorii de cablu, i s-a cerut din nou să renunţe la comisie", au precizat sursele citate.

Nicolaescu nu a acceptat însă să ce­deze preşedinţia respectivei comisii, şi, anunţat că i se va retrage sprijinul politic şi va fi schimbat, a preferat să renunţe la calitatea de membru PSD şi, astfel, să lase liber şi locul de preşedinte al comisiei de cultură. Contactat de Jurnalul Naţional, se­natorul a negat orice discuţie "seri­oasă" de acest gen cu conducerea actuală a partidului. "Nu au fost astfel de discuţii serioase, şi nu acesta este motivul plecării mele, nu au fost conflicte, am renunţat de bună voie. La un moment dat când nu mai poţi, nu-ţi rămâne decât despărţirea", a comentat situaţia senatorul Sergiu Nicolaescu.

Discuţiile dintre conducerea partidului şi Nicolaescu au fost confirmate indirect însă chiar de  preşedintele PSD, Victor Ponta, într-o de­claraţie publică, deşi Ponta a susţinut că nu cunoaşte motivul demisiei lui Nicolaescu. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. Regret plecarea sa din PSD. Nu am mai discutat cu domnia sa de circa două luni, de când a venit la şedinţa BPN, împreună cu Olguţa Vasilescu şi Georgică Severin, pentru a discuta despre legile aflate în atenţia comisiei. În rest, nu ştiu ce l-a determinat să demisioneze", a spus Ponta.

PSD o va susţine pe senatorul Lia Olguţa Vasilescu (foto) pentru pre­şedinţia comisiei de cultură în locul lui Nicolaescu, un anunţ în acest sens urmând să fie făcut azi în Senat. Comisia de cultură a Senatului este una în care opoziţia domină, având şase membri, iar puterea cinci.

×