x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şi Boc recunoaşte că proiectul celor 8 judeţe e al lui Băsescu.

Şi Boc recunoaşte că proiectul celor 8 judeţe e al lui Băsescu.

de Aniela Nine    |    15 Iun 2011   •   21:00
Şi Boc recunoaşte că proiectul celor 8 judeţe e al lui Băsescu.

In contextul in care partenerii de coalitie ai PDL insista ca nici pana acum nu au vazut un proiect de lege scris privind reorganizarea administrativa in cele 8 judete, discutiile fiind doar pe principii, premierul Emil Boc vine si confirma ca proiectul apartine in fapt presedintelui Traian Basescu, asa cum “scapase' informatia catre Jurnalul National secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

Jurnalul National il intreba pe Iona Oltean in 13 iunie daca stie cine a facut studiile de impact al proiectului, studii mentionate de presedintele Basescu. Raspunsul lui Oltean a fost scurt: “Nu stiu. E proiectul presedintelui'. La intrebarea urmatoare fireasca “Cum, nu este proiectul PDL?', secretarul general al PDL a reluat, subliniind raspunsul: “Este proiectul presedintelui, nu al PDL. Intrebati la presedinte'.

Joi seara, intrebat la B1Tv despre aceasta declaratie a lui Ioan Oltean, Boc a raspuns spunand ca este vorba de “un parteneriat'. “Exista un parteneriat intre guvern, PDL si presedinte'. La insistentele moderatorului, Boc a recunoscut indirect ca PDL a preluat ideile presedintelui: “E un proiect asumat de PDL in parteneriat cu presedintele'.

Cat despre declaratia lui Ioan Oltean, intrebat daca l-a certat, Emil Boc a evitat un raspuns concret, spunand ca “eu nu ma uit la toate declaratiile pe care le fac colegii mei'.

Pentru a incerca sa “dreaga busuiocul', Emil Boc a insistat apoi ca decizia reorganizarii a fost pregatita “de ceva timp' si ca fusese discutata la nivelul partidului cu vicepresedintii.

Cititi aici declaratia lui Ioan Oltean

×