x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică SIIJ cere urmărirea penală a procuroarei Carmen Lăncrănjan, de la DNA

SIIJ cere urmărirea penală a procuroarei Carmen Lăncrănjan, de la DNA

de Ion Alexandru    |    12 Oct 2020   •   09:46
SIIJ cere urmărirea penală a procuroarei Carmen Lăncrănjan, de la DNA
Sursa foto: Agerpres

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care este vizată celebra procuroare de la DNA, Carmen Alexandra Lăncrănjan, cunoscută în spațiul public drept “procuroarea lui Dragnea”, deoarece este cea care instrumentează dosarul “Teldrum”.  Conform jurnaliștilor de la “Lumea Justiției”, dacă instanța supremă admite cererea SIIJ, procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, va fi obligat să o revoce pe Lăncrănjan din această unitate de parchet.

 

SIIJ a formulat cererea încă din data de 6 iulie 2020, iar primul termen de judecată, pe fond, va avea loc mâine, 13 octombrie, la Completul penal C21, începând cu ora 9.00.

Potrivit “Lumea Justiției”, deși nu se cunosc motivele pentru care procurorii secției speciale vor să o ancheteze pe Lăncrănjan, solictarea poate avea legătură cu alte acuzații din trecut. “Alexandra Carmen Lăncrănjann, lider al magistraților #rezist, a mai fost cercetată penal”, spun jurnaliștii. Informațiile au fost dezvăluite de avocatul Florin Ghiulbenghian, într-un memoriu înaintat, în anul 2018, ministrului de atunci al Justiției, Tudorel Toader, și se referă la faptul că, în cursul anului 2016, a fost depusă o plângere penală împotriva procuroarei pentru posibile fapte săvârșite în exercitarea funcției la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Plângerea în cauză a fost conexată la un alt dosar instrumentat chiar la DNA.

În ciuda acestor aspecte, Alexandra Carmen Lăncrănjan a promovat la DNA în 2017, după câteva tentative eșuate, ajungând să fie colegă chiar cu procurorii care o cercetau.

×